REZERVNÍ TÝM SESTUPUJE

REZERVNÍ TÝM SESTUPUJE

Je rozhodnuto. Barcelonské béčko se po pouhé jedné sezóně loučí s druhou nejvyšší soutěží Španělska.

Rozhodla o tom nedělní remíza na půdě Albacete, kde barcelonští nebyli schopni vstřelit branku. Výsledek 0:0 společně s výhrami ostatních týmů namočených do bojů o záchranu poslal rezervní tým zpět do Segundy Division B. Béčko má na programu ještě jeden ligový zápas, ani ten už mu však nijak nepomůže.

Barcelona B tak podtrhla celkově nevydařenou sezónu, v jejímž závěru došlo i na výměnu trenéra. Ani Garcia Pimienta už však druhou ligu zachránit nedokázal.

A přitom to nevypadalo tak beznadějně. V zápase proti Albacete měl jeho tým především v první polovině jasně navrch a dokázal si vypracovat hned několik zajímavých příležitostí. Domácím obráncům motal hlavu především Carles Aleñá a když už to vypadalo, že obranný blok Albacete bude konečně proražen, trefil Marc Cardona pouze tyčku. I přes povedený výkon tak Barcelona B víc než jeden bod nevydolovala.

Konečným rozsudkem pak byly i výsledky ostatních celků, které bojovaly o záchranu. Gimnàstic Tarragona dokázal venku porazit Huescu, která už měla zajištěný postup mezi španělskou elitu. Leonesa pak šokovala Oviedo, které si brousilo zuby na playoff, a nakonec Cordoba zvítězila nad Reusem gólem v poslední minutě.

Barcelonské béčko tedy po závěrečném minidramatu sestupuje a vedení se společně s trenérským týmem bude muset zamyslet nad tím, jak to udělat, aby se podobně nevydařená sezóna neopakovala.

Garcia Pimienta na další ročník u kormidla zůstane a využívat bude především hráče La Masie. Doufejme tedy, že se mu podaří situaci zlepšit, letošní sezóna totiž měla na béčko extrémně negativní dopad.


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Dalo se to čekat.

Ale jestli bude od nové sezóny Béčko opravdu jen pro hráče z La Másie, tak mě sestup vůbec nemrzí.

28.05.2018, 14:03
Tarja Migueli

Asi tak, od toho to becko preci je. A jen tak btw. Alena by mel byl od dalsi sezony uz s ackem, ne? Jestli si to dobre pamatuju. :)

28.05.2018, 14:06
Migueli Tarja
Systémový administrátor

Tak, tak. I Busquets.

28.05.2018, 14:08
pyspetr Migueli

a nemel se vracet i samper?

28.05.2018, 15:15
Tarja pyspetr

Co vim naposledy, tak Samper se predcasne vratil z hostovani skrz to zraneni, o dalsi sezone se asi melo teprve jednat.

28.05.2018, 16:34
marek99
Senior editor

Presne ako píše Migueli. Pokiaľ bude naozaj Barça B tímom len z odchovancov La Masie, nie je zostup tragédiou.
A to naozaj dúfam, a určite nie som sám, že sa v béčku bude dávať priestor len našincom, je nepochopiteľné aby sa do tohto tímu kupovali hráči zo zahraničia, ktorí nemajú perspektívu na to hrať za A tím. Je nutné spraviť z Barcelony opäť káder preplneny odchovancami!

28.05.2018, 16:13
Conelly marek99

Nesouhlasim. I v Becku musi byt par zkusenych a zodpovednych hracu. Jednak at to maji mladi kde odkoukat a hlavne proto ze udrzuji poradek v kabine.

30.05.2018, 12:33

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat