SALA DE PRENSA: CO NOVÉHO ZKRAJE TÝDNE

SALA DE PRENSA: CO NOVÉHO ZKRAJE TÝDNE

Barcelonu dnes čeká první utkání Copa del Rey v této sezóně a svou šanci by mohli dostat jak hráči béčka, tak i ti méně vytěžovaní. Kromě několika bleskových zpráv, z nichž jistě zaujme především ta o Coutinhovi, najdete v dnešním okénku i předzápasové vyjádření trenéra Valverdeho.

Valverde povolal 7 hráčů rezervy

Barcelonu čeká v rámci Copa del Rey utkání s Realem Murciou a na hřiště by se mohlo dostat hned několik hráčů béčka. Ernesto Valverde na pondělní trénink povolal brankáře Adriana Ortolu, levého beka back Marca Cucurellu, záložníky Oriola Busuqetse, Vitinha a Carlese Alenu a také útočníky Arnaizw a Carlese Pereze. Volno naopak dostali Ter Stegen, Busquets, Iniesta, Suárez, Messi, Paulinho a Umtiti. Do sestavy se vrátil Jordi Alba. 

Messi s Iniestou v nejlepší jedenáctce FIFA

Na včerejším galavečeru v Londýně byly vyhlašovány výsledky ankety FIFA The Best 2017 pro nejlepšího hráče sezóny, kterým se stal Cristiano Ronaldo. Lionel Messi byl s 19 % hlasů druhý a kromě toho se společně s Andrésem Iniestou dostal do nejlepší jedenáctky. Ta vypadá následovně: Gianluigi Buffon (Juventus) - Daniel Alves (Juventus/PSG), Leonardo Bonucci (Juventus/AC Milán), Sergio Ramos, Marcelo - Toni Kroos, Luka Modrić (všichni Real Madrid), Andrés Iniesta - Lionel Messi (oba Barcelona), Neymar (Barcelona/PSG), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Nejlepší hráčkou se stala Lieke Martens, letní posila barcelonského týmu žen.

Neymar: Barcelona bude vždy v mém srdci

Na včerejším galavečeru nechyběl ani Neymar, který během rozhovoru s médii vzpomněl na své působení v Barceloně.

"Jsem v mém novém klubu a s novými spoluhráči velmi šťastný, ale Barcelona bude vždy v mém srdci. Vždycky budou v mých vzpomínkách, protože jsem tam zažil několik skvělých momentů."

Arda s Aleixem zranění

Arda Turan a Aleix Vidal znovu nefigurují v nominaci, Ernesto Valverde však potvrdil, že tentokrát se jedná o zdravotní důvody.

"Arda a Aleix jsou mimo hru. Arda si obnovil zranění kotníku, které si přivezl z reprezentace, a Aleix má také problémy s kotníkem, které souvisí se zraněním z loňské sezóny."

Robert s Urbanem sledovali Coutinha, Klopp nevylučuje odchod

Sportovní ředitel Barcelony Robert Fernandez se skautem Urbanem Ortegou byli zachyceni při svém návratu z Londýna, kde si vyjeli na zápas Liverpoolu s Tottenhamem. Nejspíše tak chtěli vidět v akci Philippe Coutinha, o kterého má Barcelona stále zájem a možná se o jeho získání znovu pokusí už v lednu. Stále nejasnou situaci kolem Brazilce není schopný objasnit ani trenér Liverpoolu Jurgen Klopp, který svým prohlášením nechal dveře pro jeho případný odchod otevřené.

"Uvidíme, co se stane v lednu. Celkově se Liverpool snaží vytvořit optimální podmínky pro to, aby hráči chtěli zůstat součástí projektu, nyní však můžeme uvažovat pouze nad přítomností. Uvidíme, co se stane během zimního přestupového okna."

Paulinho na výletě v Číně

Paulinho dostal od trenéra svolení strávit tři dny v Číně, kde si potřebuje splnit své komerční závazky související s jeho působením v této zemi. Paulinho byl v čínské lize hvězdou a čeká jej pár reklamních akcí, zmešká tak zápas s Realem Murciou. Na Athletic Bilbao už bude k dispozici, do Barcelony se vrací ve středu.

Valverde: Musíme si to srovnat v hlavách

Barcelonský trenér považuje zápas proti Realu Murcia za jeden z nejnáročnějších, na předzápasové tiskové konferenci proto apeloval na správný přístup svých hráčů.

"Je to jedno z nejtěžších utkání. Je důležité jít do zápasu se správným přístupem a naplno se soustředit. Oni to budou brát jako zápas sezóny."

"Murcia je tým s historií. Bereme to jako další souboj, chceme jít dál, abychom obhájili titul."

"Fotbal vás neustále testuje a my musíme pořád dokazovat své schopnosti. Budou tu nějaké změny, ale cíl je pořád stejný. Musíme bojovat proti týmu, který bude namotivovaný a za kterým bude stát celé město."

Svou šanci možná dostane i Thomas Vermaelen. "Mluvil jsem s ním. Jsem velmi spokojený s jeho výkony na tréninku. Nehraje v tolika zápasech a není v lehké situaci, ale máme v týmu čtyři stopery a je těžké je všechny využívat. Na své šance si musí počkat a až přijdou, dost možní zítra, musí je využít. Z psychického hlediska je na tom dobře a trénuje každý den."

"Luis Suárez bude zítra odpočívat a to je pro něj dobře. Už jsme o tom mluvili. Je to hráč, který se dostává do hodně šancí. Kdyby tomu tak nebylo, mohl bych být znepokojený. Střední útočník si má vytvářet šance a Luis Suárez má celkově šance v každém zápase díky své bojovnosti. Nemám obavy."

"Jose Arnaiz má skvělé vlastnosti. Bere na sebe zodpovědnost, tvrdě maká, dává góly, má v sobě tu jiskru. Takové hráče do útoku vždycky vyhledáváte."


Zdroje: sport-english.com, fcbarcelona.com, marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat