SERGI ROBERTO - JMÉNO, KTERÉ SE ZAPÍŠE DO HISTORIE

SERGI ROBERTO - JMÉNO, KTERÉ SE ZAPÍŠE DO HISTORIE

Jeden z odchovanců La Masie zase jednou psal historii, když vstřelil rozhodující gól v závěrečných sekundách zápasu, který se nepochybně zařadil k těm nejúžasnějším, co kdy fotbalový svět viděl. Článek obsahuje i videa, z nichž jedno zobrazuje nezapomenutelné okamžiky, kdy nemožné se stalo možným, druhé pak shrnuje to nejlepší z cesty Sergiho Roberta od klubové akademie až po historický gól.

Od onoho osudného dne se jméno Sergiho Roberta v Barçe zařadilo k těm nejvýznamnějším. V klubové historii už k několika neuvěřitelným obratům došlo, žádný z nich se však nedá srovnávat s tím proti PSG. Po pravdě, v celé historii sportu bychom jen těžko hledali okamžik podobný tomuto epickému dramatu. 

Deset skvostných minut, zakončených historickým gólem Sergiho Roberta, který na hřiště přišel až v 76. minutě místo Rafinhy po tom, co PSG na chvíli umlčelo všechny culés svým gólem. Sotva téměř vyšplhala na jednu horu, musela se Barça pokusit udělat to celé znova.

Časomíra ukazovala pouhou minutu do konce základní hrací doby, když Neymar vykřesal jiskřičku naděje svým nádherným přímým kopem. O chvíli později přidal gól z penalty a Barcelona byla najednou ze země zapomnění zpět. Už stačil jediný gól k tomu, aby si zajistila postup do čtvrtfinále, což se jen před několika okamžiky zdálo nemožné.

Napětí se dalo krájet. Až do té nejposlednější sekundy. Hráče na Camp Nou pohánělo 96 290 duší culés, kteří si najednou uvědomili, že by mohli být svědky něčeho výjimečného.

Barça se na PSG vrhla se vším, co měla, včetně ter Stegena. A byl to nakonec Sergi Roberto, který dílo dokonal a odpálil jedny z nejbouřlivějších oslav, jaké kdy Camp Nou zažil.

Chvíle, kdy se nemožné stalo možným

Ve šlépějích Bakera a Iniesty

Šlo o tak pozoruhodný okamžik, že určitě překonal i gól Joseho Mari Bakery proti Kaiserslauternu, kterým v roce 1992 na poslední chvíli udržel naživu naděje na zisk prvního Poháru mistrů evropských zemí.

Dalším mimořádným okamžikem je gól Andrése Iniesty z roku 2009 na Stamford Bridge, kterým také zachránil Barcelonu na cestě za ušatým pohárem, o jehož vítězi se tentokrát rozhodovalo v Říme.

Ale večerní představení z 8. března 2017 překonalo všechno. Pochybovači se před zápasem posmívali odvaze hráčů a fanoušků Barçy, kteří si mysleli, že by snad mohli otočit čtyřgólový rozdíl proti takovému týmu, jakým je PSG.

Po Cavaniho gólu začali ztrácet víru i ti nejzarytější věřící... Barça potřebovala zázrak. A ten zázrak se stal.

Jeho strůjcem byl Sergi Roberto, který si tím navždy vysloužil čestné místo v kronikách jednoho z největších týmů, které svět viděl.

To nejlepší z kariéry Sergiho Roberta, našeho hrdiny

Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Migueli
Systémový administrátor

Mé selfíčko s Robertem získalo na hodnotě smiley smiley

10.03.2017, 13:07
Tarja Migueli

Tak to si snad děláš srandu! smiley smiley Nepatřím mezi náruživé "selfíčkovače", ale s ním bych si teda jedno hodila smiley A tohle mu hrozně přeju, zasloužil si to. smiley Srdcař smiley

10.03.2017, 13:46
DavidP Migueli

Taky s ním jedno mám, z letošního léta když odjížděl z tréninku smiley

10.03.2017, 15:42

Strůjcem toho obratu byl hlavně Neymar,ale Sergi je jeho symbolem. Přeju mu to klukovi. A ještě bych vyzdvihl práci právě Marca, který nebyl tím klasickým brankářem v útoku, což pro mě většinou bývá už jenom známka zoufalství. Jeho návrat zpět a získaný balón, načež byl faulován a díky tomu získala Barca tu poslední šanci, to je pro mě taky jeden z těch momentů,na které si budu pamatovat. Marc je pro mě prostě ideálním brankářem pro Barcu a doufám,že se mu tu bude dařit mnoho let smiley

11.03.2017, 10:12
La Pulga Meshuggah82

Presne tak, práve som to chcel napísať. Všetka česť Robertovi aj celému tímu, ale keby nebolo HLAVNE NEYMARA, žiadny obrat by sa nekonal! Čo sa týka Messiho, Messi síce je geniálny futbalista a možno aj najlepší hráč histórie, ale áno uznávam, nemá asi tú pravú mentalitu bojovníka, vodcu. Do histórie sa za stredajší obrat zapisuje hlavne brazílsky klenot Neymar da Silva!!!

11.03.2017, 10:22

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat