Shrnutí lednového přestupového období

Shrnutí lednového přestupového období

Půlnocí skončilo lednové přestupové období. Barcelona v něm nakonec přivedla čtyři nové a staronové tváře. Opačným směrem nakonec putoval pouze brankář Iñaki Peña. V klubu po dlouhé eskapádě zůstává Ousmane Dembélé. 

Dani Alves

Návrat brazilské legendy potěšil většinu fanoušků Barcelony. Oficiálně byl tento přesun potvrzen v listopadu, kdy přišel jako volný hráč ze Sao Paula. První utkání po návratu odehrál v prosincovém přátelském utkání proti Boce Juniors. První soutěžní start si připsal 5. ledna v rámci poháru proti Linaresu. 

Ferrán Torres

Nejzvučnější jméno tohoto přestupového období. Tento 21letý španělský ofenzivní univerzál přišel z Manchesteru City za 55 milionů eur. Částka se bude hradit v několika splátkách s tím, že první z nich bude zaplacena toto léto. V barcelonském dresu odehrál již tři soutěžní utkání a připsal si gól a asistenci. 

Adama Traoré

V tomto případě se jedná o dalšího navrátilce do klubu. 26letý odchovanec La Masie přišel na půlroční hostování s nepovinnou opcí na přestup za 30 milionů eur. Tento silový a rychlý křídelník toužil po návratu natolik, že si dobrovolně nechal snížit plat a odmítl velkorysou nabídku Tottenhamu, který byl dlouhou dobu favoritem na zisk hráče. 

Pierre-Emerick Aubameyang

Čtvrtou a poslední posilou se stal gabonský 32letý útočník. Tento přesun se řešil během celého včerejšího dne a na poslední chvíli se podařilo podpis uskutečnit. Podle posledních zpráv měl Aubameyang přijít po rozvázání smlouvy s Arsenalem jako volný hráč a měl podepsat smlouvu na 6 měsíců s opcí na další sezónu. Svůj plat sníží prakticky na minimum a v případě setrvání i v příští sezóně mu klub přidá. I přesto by ale pobíral mnohem méně peněz než v Arsenalu. Dnes by měl být příchod oficiálně potvrzen, hráč se již zúčastnil prvního tréninku.

Barcelona bude moct na soupisku pro Evropskou ligu registrovat pouze tři ze čtyř nových posil. 

Iñaki Peña

Barcelona včera oficiálně potvrdila, že dosáhla dohody s klubem Galatasaray ohledně hostování španělského brankáře. 22letý odchovanec bude hostovat do konce sezóny bez opce na přestup. 

Yusuf Demir

Hostování z Rapidu Vídeň bylo po půl roce ukončeno a Barcelona neuplatnila opci, která byla podmíněna odehráním 10 zápasů. Demir si jich v dresu Barcelony nakonec připsal 9, Barcelona by za něj jinak musela zaplatit 10 milionů eur.


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Pro EL bych Aubameyanga vynechal. Rozhodoval bych se asi mezi ním a Traorém, onoho "černého Petra" by ode mě přece jen dostal Aubameyang..
Škoda, že nevyšel ten levý bek, zdvojená levá obrana by se hodila.

Odejít hostovat mohlo víc hráčů, v čele s Dembelém pochopitelně, no co se dá dělat..
Nakonec, pokud to potáhneme v EL dlouho (což doufám!), může se široký kádr hodit..
Bylo hodně živo, tohle přestupové okno se mi líbilo. smiley

01.02.2022, 18:03

Nedočetli jste se někdo někde, kolik bude nakonec Aubameyang brát? Ví se to vůbec? Ono totiž to "minimum" je dost abstraktní pojem..

01.02.2022, 18:04
kladivo55 MilanBalage

Bude brat za kazdy druhy zapas bednicku jablk a za vitazstvo v LM kilo klobasy a čučo.

01.02.2022, 20:14
felpod MilanBalage

Informace z Mundo Deportivo říká, že v Arsenalu bral Auba 350.000€ týdně.
A u nás kývl na celkem drastické snížení a má brát pouze 5.000€ týdně.
ALE POZOR - toto platí jen do konce sezóny. Je prý s Aubem dohoda, že v příští sezóně (kdy už budou jinak nastaveny finanční podmínky) dojde k výraznému navýšení. A mluví se i o tom, že by se mu zpětně doplatilo, o co bude brát méně teď...
Ale co se této sezóny týká, má brát jen 5.000€ týdně.
Opakuji - zdrojem je MD a když jsem to chtěl potvrdit z jiného zdroje, nic jsem nenašel...

02.02.2022, 07:39
MilanBalage felpod

Jestli je to tak, jak píšeš, tak opravdu klobouk dolů. To snížení platu jako Brno!

Díky za odpověđ! smiley Ten Kladivoun55, který odpovídal před tebou, se asi snažil být vtipný, no podle mě byl spíš trapný..

02.02.2022, 10:41

shrnutí: no vitaj

02.02.2022, 07:19

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat