Socios schválili financování projektu Espai Barca

Socios schválili financování projektu Espai Barca

Projektu Espai Barca už nyní prakticky nic nestojí v cestě. V sobotu byl projekt na valném shromáždění schválen a finanční operace ve výši 1 500 milionů eur na konstrukci největšího a nejinovativnějšího sportovního areálu v Evropě byla rovněž odsouhlasena. Na posledním shromáždění, které se konalo 17. října, se tato záležitost nestihla dořešit.

Zástupci projekt většinově schválili, 405 hlasovalo pro, 21 proti a 6 se zdrželo hlasování. V následujícím referendu, v němž budou volit všichni členové, se toto rozhodnutí ještě bude ratifikovat.

"Využijeme tu příležitost, kterou máme a rozšíříme a vylepšíme prostory klubu. Je to dědictví, které zanecháme naší dětem a vnoučatům. Bude to mimořádné dědictví," vysvětloval Laporta.

"Modernizace sportovních prostorů je pro Barcelonu nutností, pomůže nám to i k lepší konkurenceschopnosti. Je to skvělá příležitost a i když by to nebyl konec světa, kdyby financování projektu nebylo schváleno, dost věcí by nám to přesto zkomplikovalo. Ten projekt má mnoho technologických výhod a také nabízí udržitelná řešení, která jsou nutná pro projekt, který by měl být pro mnoho dalších generací."

"Projekt nebude členy stát žádné peníze, také nechceme, aby to byl obrovský výdaj nebo aby úplně zmrazil naše finance a zkomplikoval nám sportovní plány. To financování je sestaveno tak, aby to klub nezruinovalo," vysvětloval Laporta.

"Přestavíme Camp Nou, vystavíme nové Palau Blaugrana, Petit Palau a při celém procesu chceme respektovat životní prostředí. Bude vysvětleno, jak a proč se utratilo každé euro, které jsme do projektu vložili. Vše bude plně transparentní. Je to nutné a musí to tak být. Chci, aby členové tyto informace měli."


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Že se s projektem hne, je dobrá zpráva. Začít se s tím mělo už dávno, no pořád lepší teď než někdy ještě později nebo třeba vůbec nikdy..
Nevíte prosím někdo, jak dlouho má celá výstavba trvat? Nedaří se mi to najít..
Taky by mě zajímalo, když je zadlužená fotbalová FC Barcelona, jestli se ten dluh nějak dotýká i např. basketbalového nebo házenkářského týmu.. Ale to jen tak.. Jsem jen zvědavej.. Myslím, že ne, ale jistej si nejsem..

25.10.2021, 23:39

Ak som to niekde správne čítal , prvá etapa je Camp Nou a stou sa začne po ratifikácii už budúce leto. Rekonštrukcia ma trvať 3 roky. Čiže 2022-2025. Po rekonštrukcii Camp Nou sa ihneď začína aj s Palau Baugrana a Petit Palau a kompletne celým areálom okolo ihriska, keďže to bude na jednej obrovskej ploche. Táto výstavba bude trvať ďalšie dva roky čiže 2025-2027. I keď nedávno Laporta hovoril, že Camp Nou sa zrejme nebude stíhať v tom termíne troch rokov ale zrejme to zhltne ďalší navyše . Je to obrovský projekt aký zrejme nemá v Európe obdobu.

26.10.2021, 06:51
MilanBalage Andreas

Díky! smiley Koukal jsem na video "espai Barça" a ve spodní části videa byla i časová osa, jak by výstavba mělo postupovat, ale ztrácel jsem se v tom. No a nic jiného jsem nenašel..
Jinak, soudě podle toho videa, to bude vypadat úžasně! Jen doufám, že půjdou všechny prachy do projektu a nerozkutálí se jinam...

26.10.2021, 19:01

-----vše bude plně transparentní. ---- kde už jsem to jen slyšel

26.10.2021, 07:47

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat