TER STEGEN: NIKDY JSEM TOLIK ZÁPASŮ NEODEHRÁL

TER STEGEN: NIKDY JSEM TOLIK ZÁPASŮ NEODEHRÁL

Marc-André ter Stegen napsal na svém facebooku příspěvek, ve kterém se ohlíží za uplynulou sezónou. Navázal tak na svou tradici z předešlých let a zhodnotil svou další sezónu nejen v Barceloně, ale i v národním týmu.

Skončila další sezóna, takže je opět čas na přemýšlení.

Loni jsem psal po naší semifinálové prohře na EURO 2016 a říkal jsem, že Die Mannschaft se nikdy nevzdává a že se z tohoto výsledku dokážeme otřepat. Letos v létě v Rusku jsme přesně to udělali. Mnozí o nás pochybovali, že jsme byli novým jiným týmem, ale to nás nezastavilo. Jsem pyšný, když mohu říci, že náš úspěch je jednoduše nádherný. Perfektní zakončení mé sezóny 2016/17! Německo poprvé vyhrálo Konfederační pohár, doufám, že jsme naši zemi udělali šťastnou!

Byl jsem v Rusku poprvé a byl to unikátní zážitek, kultura, kterou jsem neočekával. Lidé nás vřele vítali a v našich zápasech jsme od místních cítili dobrou podporu. Pro mě to byla dokonalá příprava na Mistrovství světa v dalším roce. Už teď se těším na další rok.

Za můj klub, FC Barcelonu, jsem odehrál 46 utkání. To je pro mě nový rekord, nikdy jsem tolik utkání za klub v jedné sezóně neodehrál. V sezóně 2012/13 jsem jich za svůj bývalý klub odehrál 45 - takže o jeden víc! Pomohl jsem nám pozvednout další Královský pohár, můj třetí v řadě, stejně jako Superpohár na začátku sezóny.

Nicméně, liga nám utekla o 3 body proti velmi silnému soupeři - který si to nakonec zasloužil. V další sezóně chceme tento titul vyhrát nazpět a uděláme vše pro to, abychom byli znovu úspěšní! V Lize mistrů jsme psali historii, hrát zápas 6:1 proti PSG je fotbalový moment, na který nikdy nezapomeneme. Tu noc na Camp Nou jsme dosáhli další dimenze týmového ducha a motivace. V další sezóně s naším novým manažerem budeme samozřejmě bojovat o tuto trofej znovu!

Než jsem se připojil k národnímu týmu, zakončil jsem sezónu v FC Barceloně se zvláštním úsměvem, protože jsem prodloužil svou smlouvu a každý, kdo mě zná, ví, že barvy blaugrana oblékám celým svým srdcem. Rád bych také zmínil podporu našich fanoušků po celém světě, kteří byli vždy úžasní a kteří mají také podíl na tom, kým jsem dnes.

Teď je čas udělat si od fotbalu malou přestávku a užít si mou dovolenou. Byla to dlouhá sezóny, a proto je důležité mít nějaký odpočinek.

Mnohokrát děkuji vám všem! Uvidíme se brzy!


Zdroje: facebook.com, sport-english.com



Diskuze

Jeden z nejoblíbenějších, ikdyz tu není dlouho a není odchovanec, hráčů z týmu smiley doufám, ze zůstane ještě po mnoho letsmiley

06.07.2017, 14:18

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat