VALVERDE: INIESTA JE NENAHRADITELNÝ

VALVERDE: INIESTA JE NENAHRADITELNÝ

Po nejtěsnější možné výhře nad Atléticem rozebíral barcelonský trenér kromě Messiho nádherného přímáku také zranění svého kapitána, které jej ze hry vyřadí na několik týdnů. S výkonem svého týmu byl však Ernesto Valverde spokojen a zastal se také Andrého Gomese, na kterého fanoušci pískali.

Barça na cestě k výhře trpěla

To je způsobené tím, jak důležité tyhle body jsou. Myslím, že si sotva vytvořili nějaké šance, možná jim neuznali gól. Vždycky ale máte pocit, že tým na takové úrovni jako oni, vám každou chvíli může dát gól.

Vás tým opět odpověděl v důležitém zápase

O tom nemám pochyb, tým se semknul. Je nám jasné, že musíme držet pospolu, když chceme vytvářet tlak a vydržet, když oni dominují. Věděl jsem, že tým odpoví, ale samozřejmě to nakonec závisí na Messiho genialitě. Se zápasem jsme si poradili velmi dobře. Jsem velmi spokojený s tím, jak tým soupeřil a jak dobře si poradil s tlakem.

Messiho přímý kop

Vzpomněl jsem si na to, když jsem byl v Athleticu. Asi ve dvou nebo třech zápasech po sobě nám Messi vstřelil gól z přímáku. Dřív jsem trpěl, teď si to užívám.

Další výhra po krátkém čase na zotavení

To je zásadní, protože jak říkáte, čas byl proti nám a měli jsme vyšší zátěž. Navíc jsme nevyhráli poslední zápas. Jsme spokojení. Je pravda, že jsme proti Las Palmas zaváhali a ve fotbale to lidé vždycky ženou do extrému. Házeli konfety v den, kdy jsme porazili Gironu, a teď se konfety objeví znovu, proti Las Palmas jsme se však škrábali na hlavě...fotbal už je obecně takový.

Co Barça ztrácí s absencí Iniesty?

Pokud vyhráváme, tak velice nic. Pokud však prohráváme, tak úplně všechno. Jeho nemůžete s někým srovnávat, stejně jako Messiho. Nemůžete nahradit hráče jako on, tak jedinečného hráče. Počkáme si na vyšetření toho zranění. Vypadalo to jako natažený sval, ale budeme doufat, že to nebude tak vážné. On ví, jak se o sebe postarat. Odehrál parádní utkání.

Camp Nou zažil nejvyšší návštěvu v sezóně, na Andrého Gomese se však pískalo...

Slyšel jsem také potlesk. Jde o hráče, který nám pomáhá a lidé oceňují jeho snahu.

Jak je na tom Piquého koleno?

Jde o zranění, se kterým může hrát. Není to nic vážného a během dvou nebo tří týdnů bude v pořádku. Riskuje, ale vede si dobře. Záleží na tom, jestli do toho místa dostane ránu. Momentálně v tom budeme takhle pokračovat.

Před zápasem byl vzdán hold Quinimu. Co pro vás znamenal?

Znal jsem ho jako hráče. Byl jsem dítě a on byl výjimečný. Opravdu milý člověk, se kterým jste si mohli popovídat a který byl vždy v dobré náladě. Celková reakce napříč fotbalem byla významná.


Zdroje: as.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Iago Aspas 4
6. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat