VALVERDE VZAL VŠECHNO NA SEBE

VALVERDE VZAL VŠECHNO NA SEBE

Ernesto Valverde byl na pozápoasové tiskové konferenci po blamáži s Římem očividně zaskočen, vyzval však svůj tým, aby se rychle vzpamatoval.

Barcelonský trenér se snažil skrýt své zklamání, uznal však, že "Řím hrál velmi dobře, byl lepší než my a musíme jim pogratulovat."

"Nedokázali jsme reagovat, jim všechno vycházelo a my jsme nebyli schopni hrát naši hru. Kvůli jejich tlaku jsme museli nakopávat dlouhé balóny, takže jsme nebyli kompaktní a nedokázali jsme získávat odražené míče."

"Když prohrajete a soupeř je lepší, analýza pak jde často do extrému. Řím byl silný, fyzicky a my měli řadu problémů."

"Sezóny jsou dlouhé a vyhrát soutěž není lehké, jedna výhra nestačí. Víme, jak velké zklamání je to pro fanoušky i pro nás, chtěli jsme hrát semifinále, ale to je fotbal."

"Každého to zasáhlo, ale potřebujeme se dát rychle dohromady, protože tu máme stále ještě dvě soutěže, které chceme vyhrát."

Ernesto také doufal, že Barcelona si toho v útoku vytvoří víc. "Očekávali byste, že s vývojem zápasu a s tím, jak soupeř musí riskovat, se vám otevřou další prostory, kterých využijete a vytvoříte si šance. To jsme nezvládli a místo toho oni získali penaltu. Ani na chvíli jsme se nedostali do hry, to je pravda."

"Je to bolestivá porážka. Všichni jsme tuhle soutěž chtěli vyhrát, ale vyhrát může jen jeden. My jsme to nedokázali, ale musíme pokračovat, nic jiného nám nezbývá. Čekají nás těžké zápasy, ale budeme se soustředit na to, abychom vyhráli to, co stále ještě můžeme vyhrát."

"Je jasné, že je to rána, ale doufám, že nás to neovlivní. Máme před sebou důležité cíle a uvidíme, jestli je dokážeme splnit."

A co se týká zodpovědnosti? "Trenér je ten, kdo musí převzít zodpovědnost. Trenér vybírá tým, dělá změny, plánuje hru, sezónu. Takže za všechno jsem zodpovědný já."


Zdroje: marca.com



Diskuze

Mně se zdá, že tohle jsou samý kecy z kterejch se mi chce zvracet!!! Postavit 8 obránců a bránit náskok 4:1, byl obrovskej přešlap, stejně jako styl kterej hrajeme, rozestavení hráčů, sestava a úkoly hráčů na hřišti! Už tady Valverdeho nechci! Vraťte mi Barcu ! Barcu která se baví fotbalem a snaží se vždycky vyhrát ! Valverde mi ji ukradl :'(

11.04.2018, 14:09

Z jejich tlaku nam neostavalo nic ineho ako hrat nakopavane lopty...toto ked povie trener barcelony tak tu nema co robit!!!pan trener neni barcelonska hra tak nahodou zalozena na kratkych prihravkach na jeden dotyk???pre mna je valverde clovek ktori nevie vytazit maxim z tohto muzstva...mal dat do zakladu dembeleho hrat 4-3-3 a drbnut jeden gol v polcase a bolo by po zapase!to je moj nazor...vsetky vysledky ktore mal valverde do teraz boli klamlive lebo vela zapasov zachranil messi nebyt jeho tak valverde uz mozno v januari neni trenerom Barci !!

11.04.2018, 14:39

Cruyff: "Can't play dominant football with 4-4-2. Triangles disappear. You should always have triangles, only then you've passing options."

11.04.2018, 15:05

Hlavně po sezoně jdi.Celou sezonu hrajou hnusnej fotbal kterej na jaře graduje.Jediná taktika je ubránit soupeře a doufat že Messi něco vymyslí.S timhle trenérem nikdy nebudem hrát pěknej ani dominantní fotbal,takže budu doufat že mu Messi vykope double a on po dobrý sezoně ůjde o krok dál.

11.04.2018, 15:49

Mno snad se nějak rozumně dohodne s vedením a buďto:

a) zůstane, ovšem s tím, že se RADIKÁLNĚ změní obraz hry. Pragmatický přístup není styl FCB !!!
Barcelona sbírá fanoušky po celém světě primárně pro své maximálně útočné pojetí hry, bránit 1:0 výsledek a čutat si mičudu mezi stopery a gólmanem fakt není pěkná podívaná...

b) poděkuje za možnost koučovat nejlešího hráče historie fotbalu tu jednu sezónu a možnost vyhrát titul (a snad CdR) a půjde zase trénovat mužstvo, na který bude jeho styl (hlavně nic nepokazit a snad tam někdo něco dá..) sedět...

Volil bych variantu b) a přivedl někoho, kdo rád praktikuje ofenzivní fočus a kdo plně využije kapacitu našeho týmu..

13.04.2018, 02:22
robin robin

Volnej bude asi Conte (u něj si ale ofenzivním štylem moc jistej nejsem), kterej má rád 3-4-3 , nebo 3-5-2...

Už vidím tu sestavu.. :D

------Semedo----Piqué----Umtitti-----
-------------------Sergio--------------------
-Dembelé----Coutinho----Alba-----
------------Messi-------Griezmann---
------------------Suaréz-----------------

:D vtip

13.04.2018, 02:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat