Xavi: Bylo to velkolepé, Barcelona se vrací zpět

Xavi: Bylo to velkolepé, Barcelona se vrací zpět

Xaviho první El Clásico v roli kouče Blaugranas na Santiago Bernabeu dopadlo skvěle. S výkonem hráčů byl trenér velmi spokojený, po dlouhé odmlce si ze souboje s největším rivalem odvážejí výhru.

"Jsem opravdu šťastný, toto vítězství pro nás hodně znamená, může to změnit dynamiku celého týmu. Hráli jsme s charakterem a odvahou. Říkal jsem hráčům, aby zbytečně neztráceli míče, protože tím bychom Realu hodně pomohli."

"Měli jsme ten zápas pod kontrolou. Hodně jsme na ně tlačili a získávali jsme míč na jejich polovině. Myslím si, že jsme byli skvělí a klidně jsme mohli dát více gólů."

"Po této cestě chceme jít, ten herní model je výborný a budeme díky němu konkurenceschopní. Hráči si to užívají, celá šatna je jedna velká rodina."

"Jsou to tři body, nevyhráli jsme titul. Jsem ale velmi pyšný a opravdu šťastný. Bylo to velkolepé, Barcelona je zpět. V poslední době nebylo příliš mnoho hezkých momentů, především v El Clásicu. I jako trenér jsem velký fanoušek. Určitě tu výhru oslavíme."

I přes skvělý výkon Xaviho štvaly ztráty míče.

"Dneska jsme vedli 4:0, ale v jiném zápase by to mohlo být 1:0 a ztráta míče by nás mohla stát výhru. Zápas trvá 90 minut, může to být rozhodující. Vždycky se naštvu, když ztratíme míč. Můžete míč ztrácet v poslední třetině zápasu, ale ne na vlastní půlce. Kdybychom snížili naše požadavky, nebudeme mít takové výsledky. V poslední fázi utkání jsme mohli hrát lépe."

Barcelona je teď 12 bodů za Realem Madrid, jeden zápas má ještě k dobru.

"Bude to hodně těžké," řekl Xavi k šancím na titul. "Vyhráli jsme, máme teď výhodu i v případě stejného počtu bodů, což by mohlo být důležité. Real má ale v lize jen tři porážky. A museli by ještě třikrát prohrát. Nemůžeme to vyloučit, ale není to moc pravděpodobné. Budeme makat dál. Cílem číslo jedna je dostat se do Ligy mistrů."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 12
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat