Xavi: Chceme ukázat, že v Evropské lize dokážeme soutěžit

Xavi: Chceme ukázat, že v Evropské lize dokážeme soutěžit

Na tiskové konferenci před dnešním utkáním se Xavi vyjádřil k de Jongovi, Traorému i Garcíovi a zhodnotil prvních 100 dnů svého působení v klubu.

O důležitosti dnešního utkání Xavi nemá pochybnosti: "Je to příležitost. Hlavním cílem sezony je dostat se příští rok do Ligy mistrů,  takže máme dvě možnosti - buď skončíme v LaLize na prvních čtyřech příčkách nebo vyhrajeme Evropskou ligu. Je to soutěž a potřebujeme fanoušky. Očekáváme skvělý zápas a chceme se v této soutěži dostat co nejdál to bude možné."

"V Evropské lize nás nevnímám jako úplné favority, ale kandidáty na možnou výhru. Ten los je pro nás těžký. Neapol je skvělý tým, mohlo by to klidně být utkání Ligy mistrů. Také budeme hrát odvetu na půdě soupeře. Oni dokáží dominovat hře a je to náročný soupeř."

"Budeme se snažit předvést co nejlepší výkony a chceme ukázat, že jsme pro ostatní týmy vyrovnaným soupeřem. Chceme se zlepšovat a vyvíjet."

Co říká na svých prvních 100 dnů v roli trenéra Barcelony?

"Těch 100 dnů mi připadá jako 100 let," vtipkoval kouč. "Dostali jsme se do několika situací, které jsme úplně nečekali, všechno okolo covidu a to zimní přestupové období... Jsem velký fanoušek Barcelony a chci, aby byla zpátky tam, kam patří."

Zdůraznil důležitost Garcíi:

"Ví, že udělal chybu, která vedla k tomu, že nám Espanyol dal gól a přemýšlí nad tím. Je to velmi kvalitní stoper a bude důležitý i v nadcházejících zápasech. Musí se dostat na tu úroveň, na níž byl před svým zraněním." 

Také se vyjádřil k Traorému:

"Je pro tým hodně důležitý. Je to vyspělý hráč, který se dobře rozhoduje, je dobrý v souboji s ostatními hráči, poutá na sebe pozornost obránců a otevírá nám prostor, což je velká pomoc týmu."

Pochválil i Luuka de Jonga:

"Vnímám jeho oddanost a přístup a nepochybuju o tom, že je to opravdový profesionál. Pomůže nám na hřišti hodně a je k dispozici vždycky, když jej potřebujeme."

 


Zdroje: www.fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat