Xavi: Chci Jordiho Albu v Barceloně

Xavi: Chci Jordiho Albu v Barceloně

Trenér Xavi hovořil na předzápasové tiskové konferenci. Potvrdil, že nadále počítá s Piquém a Albou, pochvaloval si doplnění kádru, ale zároveň uznal, že mu jeden podpis chybí. 

"Alba je stále člen našeho kádru, pomůže nám. Je důležitým hráčem díky svým zkušenostem. Jsem si jistý, že bude hrát. Chci, aby tady Jordi byl jako jeden z kapitánů a hráčů, kteří nám pomůžou na hřišti i mimo něj," řekl.

Barcelona umožnila odchod Aubamyenaga do Chelsea. Xavi poděkoval hráči za služby:

"Aubameyang nám hodně pomohl. Jako člověk je poklad, vždy se usmíval a dobře trénoval. Je mi líto každého hráče, který odešel, ale všichni jsou profesionálové. Je mi líto i těch, kterým jsem již v květnu řekl, že s nimi nepočítám."

Xavi také pochválil prezidenta klubu za velký kus práce se skladbou mužstva:

"Postavil skvělý tým pro Barcelonu, ne pro mě. Tento skvělý tým sestavili Joan Laporta, Mateu Alemany a Jordi Cruyff. Jak už bylo řečeno, chybí mi jeden hráč. Jinak jsem velmi spokojený a nemám žádné stížnosti. Klub se snažil a jsem vděčný."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Alba dostal moznost odist a hravat a aspirovat tak na Katar. Teraz dufam, ze Xavi neustupi jeho vsemoznemu trucovitemu natlaku a nebude hravat stale zaklad ako donedavna len preto, ze je velka legenda, kapitan a bude robit tlaky v kabine. Za mna je Balde urcite lepsi.

03.09.2022, 17:31

Asi je dobře, že bude v krajích obrany veliká konkurence. To nám jen pomůže. Navíc právě většině krajních beků končí za rok smlouva, což je donutí o to více makat (aby tím donutili Barcu jim tu smlouvu prodloužit). Kdo nám to vlastně zbyde na těch krajích za rok? 😅😅

Ale co se týče stoperů, pokud Piquemu nevadí, že si takřka nezahraje, klidně ať tu ještě ty 2 roky je. Araujo je stejně skleněnej, tak se třeba bude hodit.

Snad to jen ti dva vezmou jako profíci. Že nehrajou a přednost mají jiní. Aby nedělali nějakou zlou krev.

03.09.2022, 23:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat