Xavi: Nezměníme svou DNA po jedné prohře

Xavi: Nezměníme svou DNA po jedné prohře

Xavi se na předzápasové tiskové konferenci vrátil ke čtvrteční prohře proti Frankfurtu. Před pondělním zápasem proti Cádizu hovořil také o chybách a zranění Pedriho.

"Když jsem opustil hotel, cítil jsem, že něco není v pořádku. Všechno na nás házeli, nevypadalo to, že bychom hráli doma. Všechno začalo špatně, poté byla nařízená penalta," řekl.

"Je to těžká rána, protože nás vyřadili z Evropské ligy. Doufali jsme, že tuto soutěž vyhrajeme a zajistíme si Ligu mistrů, ale neuspěli jsme."

V médiích se hovořilo o tom, zda Barcelona dokáže spojit atraktivní hru s vyhráváním trofejí. Xavi je ale přesvědčen, že se filozofie klubu nebude měnit:

"Tímto stylem jsme pětkrát vyhráli Ligu mistrů. Cruyff tento plán představil a přineslo to ovoce a výsledky. Musíme věřit a zlepšovat se. Naši DNA nezměníme kvůli jedné prohře, nebo nezískaném titulu."

Barcelona se v pondělní dohrávce 32. kola LaLigy utká na Camp Nou s Cádizem a Xavi dal jasně najevo, že jeho tým musí zlepšit spoustu věcí:

"Musíme se zlepšit. Nemůžeme tak snadno inkasovat. Musíme se zlepšit v prvních minutách zápasu, Je to o koncentraci. Chtěli jsem vyhrát Evropskou ligu a stále bojujeme o ligu. Jsem hrdý na to, jak tým ve čtvrtek bojoval, ale nehráli jsme dobře. Ukázal jsem hráčům chyby."

Xavi se vyjádřil také ke zranění Pedriho. Klub oficiálně nepotvrdil, jak dlouho bude mimo hru, s největší pravděpodobností však bude záložník chybět do konce sezóny:

"Pedriho to bolí. Byl ve své nejlepší formě. Je to pro něj i pro tým špatná zpráva. Uvidíme, jak dlouho bude mimo hru."

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Jeho "DNA" sa čoraz viac podobá na Koemanove "nič". Žiadny protiútok, hádzaná poväčšinou len stopérov a brankára zboka nabok, ak nedopatrením zájde lopta k záložníkom či nebodaj k útočníkom, väčšinou ide nazad, najlepšie k Stegenovi, lebo nahrávka dopredu je veľká neistota a my musíme neuroticky držať loptu. Nech pridá ešte všelijakých kamarátov-starcov a bude to hádam ešte väčšia katastrofa ako u Koemana.

18.04.2022, 17:08

Do toho Debilé, ktorý už málokedy robí výpady po krídle, asi Xavi to obmedzuje, miesto toho ale obľubuje nesmyselné sóla okolo stredovej čiary do 4 hráčov, kľudne aj na vlastnú bránu, aby si dokázal, aký je veľký driblér, a tak dostanú gól.

18.04.2022, 17:11

Ha, a co po 2 prehrach? Alebo inak, kolko prehrier v rade by trebalo?

18.04.2022, 23:01

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat