Xavi po derby: Zápas jsme měli vyhrát, ztratili jsme dva body

Xavi po derby: Zápas jsme měli vyhrát, ztratili jsme dva body

Včerejší dramatické barcelonské derby skončilo remízou 2:2. Přestože jeho tým zachraňoval remízu až v 96. minutě gólem Luuka de Jonga, trenér Xavi nebyl s bodovým ziskem spokojen.

"Vytvořili jsme si dostatek šancí a v takových situacích potřebujeme rozhodovat zápasy," řekl na pozápasové tiskové konferenci.

"V momentě, kdy nebyl Gaviho gól uznán jsme hráli nejlépe, poté jsme ale branku dostali my. Dnes jsme nebyli produktivní a zaplatili jsme za to. Prohra by byla pro nás nespravedlivá. Stále jsme v první čtyřce, ale musíme bojovat."

"Bylo to intenzivní utkání. Ve druhém poločase byl soupeř hodně agresivní, ale my jsme si s tím poradili. Nakonec jsme zachránili bod, ale tento zápas jsme měli vyhrát. Ztratili jsme dva body."

Xavi hovořil také o inkasovaných gólech:

"Musíme být sebekritičtí. Takové góly nemůžeme dostávat. Dostáváme jich mnoho a to musíme zlepšit."

Trenér pochválil Luuka de Jonga:

"Luuk jde příkladem a to tvrdím před celým týmem. Je to profesionál. Umí dávat góly, a proto jsme ho tady přivedli."


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

LDJ se pod Xavim zvednul. Byl jsem k LDJ velmi kritický, ale musím říct, že nás zachraňuje. Ale je potřeba ho tam dávat na více minut.

14.02.2022, 17:26
absint Johny Rivers

Jestli v něčem vyniká, pak jsou to vzdušné souboje ve vápně, při nich mu nestíhala ani obrana Realu. V kombinaci s Adamou, který, na rozdíl od aspiranta na Zlatý míč, umí dávat přesné centry, by to mohlo fungovat. Minimálně na posledních dvacet třicet minut.

15.02.2022, 11:48
absint absint

Plus bych nezapomínal na Braitha. Na Barcu sice taky nemá, ale na svou cenovou kategorii je hodně gólový, což potřebujeme.
Naopak bych tam pořád necpal Aubu, který už dávno není tím světovým kanonýrem, za kterého jej ale spousta fanoušků Barcy pořád považuje. K nám přišel nakopnout svou upadající kariéru. Nevadí mi to, finanční podmínky jsou nastaveny slušně, a pokud se probere, budeme mít top hráče za hubičku. Víc se ale kloním k názoru, že se mu to nepovede a za rok a půl půjde někam do Turecka.

15.02.2022, 11:54

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat