Xavi si přeje návrat Alvese

Xavi si přeje návrat Alvese

Vypadá to, že příchod Daniho Alvese do Barcelony nakonec dostane zelenou. V posledních dnech se o návratu tohoto hráče dost spekulovalo, nicméně by s tím musel souhlasit nový trenér Xavi.

Xaviho výběr nových posil je omezen finanční situací klubu. Podle posledních informací španělských deníků Marca a Sport je Alves jen krok od podpisu smlouvy v Barceloně. Nyní se už mají řešit pouze finanční podmínky kontraktu. Pokud by vše vyšlo, stal by se prvním hráčem, který by za éry Xaviho jako trenéra přišel do Barcelony. Paradoxně byl tehdy jedním z prvních hráčů, kteří přišli na začátku trenérské éry Pepa Guardioly. 

Xavi si uvědomuje vůdčí schopnosti Alvese, ale také si myslí, že by vyřešil problémy na pravé straně obrany. Roberta vnímá spíše jako záložníka a Minguezu jako stopera. Je však jasné, že by Alves ve 38 letech nemohl hrát pravidelně 90 minut. Musí se vzít taktéž v potaz fakt, že po skončení smlouvy v Sao Paulu od září nehrál fotbal.


Zdroje: marca.com



Diskuze

Doufám, že přijde. Napravo máme jenom Desta. I kdyby měl Desta střídat na poslednich 15 minut, aby se nám kluk neutavil. A hlavně by měl neskutečný vliv na kabinu. Představte si, že jste kluk a má s vámi sedět v jedny šatně hvězda, která táhla Barcu během vašeho dětství. Hráč, který získal ze všech hráčů nejvíce trofejí.

Snad přijde

12.11.2021, 18:45

Taky jsem PRO!

12.11.2021, 19:20

S příchodem Alvése nesouhlasím. Posílit pravou stranu, OK, ale Danim?
Mingueza je víc stoper a jsem rád, že si toho (krom většiny z nás) někdo konečně všiml. Stejně tak Dest není křídlo a Roberto není krajní obránce.
Příchod perspektivního pravého beka bych uvítal. Levého beka taky, Alba nám stárne.. Příchod Daniho vlastně taky, jako ambasadora nebo člena vedení.
Jako hráč vyhrál v FCB všechno hned několikrát, další jeho kapitolu coby hráče Barçy bych ale nezačínal..

12.11.2021, 19:34
cechoma MilanBalage

Perspektivního beka už máme a na kvalitu nemáme peníze. Raději již průměrného Daniho, který je klubová legenda a mohl by být prodlouženou rukou Xaviho, než průměrného někoho kdo, nemá s klubem nic společného. Takových tu v posledních letech bylo.

Pokud přijde Dani, máme na krajích obrovskou zkušenost a obrovský talent. Balde bude dobrej

12.11.2021, 20:00

Souhlasím s jeho příchodem, zejména z toho "psychologicko - morálního" hlediska. Pěkně o tom píše cechoma. Když už by nepřinesl kdoví jakou herní kvalitu (i když si myslím, že svoje si odehraje na velmi kvalitní úrovni), tak pozvedne vítězného ducha! A bude přínosem pro vítěznou mentalitu mladých hráčů.
Vzpomeňme na zápasy, kdy jsme měli krásně nahráno a pak jsme ty zápasy projeli a dokázali ztratit klidně i tři gólový náskok... apod., to už fakt nebylo jen o špatné hře, ale i mentálnímu rozpoložení... ono všechno se vším souvisí, ale myslím, že by byl přínosem. On se vlastně většinou někam "příchomítne" a získá pohár 😆, viz. poslední OH. Tak doufám, že mu to vydrží 💪🏻

12.11.2021, 21:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat