Xavi vyjádřil touhu vrátit se do Barcelony

Xavi vyjádřil touhu vrátit se do Barcelony

Již brzy by se měl Xavi Hernández oficiálně stát trenérem FC Barcelona. Některá média dokonce uvádějí, že se tak musí stát do soboty, protože takový termín stanovil klub i sám trenér. I přes určité potíže s přístupem Al-Saddu je Barça optimistická ohledně šancí na úspěch operace. Sám španělský trenér se vyjádřil po včerejším utkání, že touží po návratu domů. 

Xavi po zápase: „Moje rozhodnutí je již známé. Návrat do Barcelony by byl samozřejmě velkolepý – jako návrat domů. Bylo by to vzrušující, doufám, že se to stane. S Barcou jsem v kontaktu už několik dní, vše je připraveno - ale teď to záleží na rozhovorech mezi kluby"
 

Viceprezident Rafa Yuste a fotbalový ředitel Mateu Alemany přiletěli do Kataru včera a večer, po zápase týmu, se setkali s delegací Al-Sadd. Šejk ani sám Xavi se schůzky nezúčastnili, protože podle AS na ní neměla být přijata žádná rozhodnutí. Byly předloženy pouze podmínky, které by měly být splněny, aby bylo možné smlouvu s Kataláncem vypovědět. Samotná dohoda mezi Barcelonou a Xavim je již uzavřena - bývalý fotbalista podepíše smlouvu do roku 2024 a bude pobírat nižší plat než v současnosti, ale s mnoha výkonnostními bonusy.

Poslední překážkou je nyní šejk Mohammed bin Al Thani, který se Xaviho nechce vzdát, ale pravděpodobně ustoupí, protože mu dal slovo, že ho nechá odejít, pokud si pro něj přijde Barcelona. Laportova nepřítomnost v Kataru však byla špatně přijata a podle deníku Mundo Deportivo je současný šejkův odpor způsoben jakousi pomstou za prezidentovy výroky o zemi v minulosti. Vše nasvědčuje tomu, že výměnou za zproštění od placení klauzule by se Barça mohla zavázat k odehrání přátelského zápasu proti Al-Saddu nebo ho pozvat na jeden z nadcházejících ročníků Gamper Cupu. MD dodává, že Xavi se dnes se šejkem osobně setká a celá záležitost by měla být definitivně vyřešena.

Hráči Al-Saddu počítají s Xaviho odchodem, což vyjádřili ve včerejším utkání tím, že po každém gólů běželi Xaviho obejmout. Santi Cazorla a Abdul Karim Hassan potvrdili Xaviho blížící se odchod.

Santi Cazorla [Hráč Al Sadd]: "Přejeme Xavimu vše nejlepší, chceme, aby to pro něj bylo co nejlepší. Jsem mu velmi vděčný za všechno, co pro mě udělal. Teď je čas počkat, co se stane."

Abdul Karim Hassan [levý obránce Al-Sadd]: "Všichni jsou smutní, protože Xavi po tomto zápase opustí Al-Sadd".


Zdroje: Mundo Deportivo, twitter TV3



Diskuze

Xavi je z těch všech jmen, které padly, asi nejlepší volba. Je culé a určitě ho trápí stav, v jakém klub je. U něj si můžeme být jistí, že se bude maximálně snažit, aby klub vrátil na výsluní.

04.11.2021, 15:49

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat