BARÇA B 2013/14: KDE JSOU TEĎ? (1. ČÁST - BRANKÁŘI)

BARÇA B 2013/14: KDE JSOU TEĎ? (1. ČÁST - BRANKÁŘI)

Rezervní tým sezónu 2013/14 zakončil na parádním 3. místě ve druhé nejvyšší soutěži ve Španělsku, od té doby to s ním však šlo z kopce. Portál barcablaugranes.com přináší pohled na to, jak si jednotliví hráči tehdejšího kádru od té doby vedou.

V poslední době se hodně píše o znepokojujícím stavu La Masie a riskantní cestě odchovanců za vysněným přesunem z Mini Estadi na Camp Nou. Poslední významná generace Barçy B, která dokázala vybojovat 3. místo v Segundě División, sestávala z celé řady vysoce ceněných mladíků. Autor prozkoumal, jak se nadále vyvíjely kariéry těchto hráčů. Začínají gólmani.

Jordi Masip

Jordi přišel do La Masie v roce 2004 jako patnáctiletý. První léta své profesionální kariéry strávil na hostování v UE Vilajuïga, ze kterého se vrátil, aby dělal dvojku v Barçe B. V sezóně 2012/13 kryl záda Oieru Olazábalovi a zaujal natolik, že se po jeho odchodu v následující sezóně stal jedničkou. V té udržel 11 čistých kont a odchytal 34 ligových zápasů. Jak jistě všichni víte, v současnosti plní roli třetího brankáře v áčku Barcelony.

Adriá Ortolá

Adriá Ortolá přišel do Barçy B z rezervního týmu Villarealu, kde strávil 5 let. V sezóně 2013/14 kryl záda Jordimu Masipovi a jeho chvíle v tomto úspěšném ročníku přišla během listopadu, prosince a ledna. V tomto období začínal ligová utkání v základu a jeho výkony byly dostatečně dobré na to, aby se po povýšení Jordiho Masipa do prvního týmu stal jedničkou. V současnosti je Ortolá na hostování v Deportivu Alavés, kde zatím odchytal 6 utkání v Copa del Rey a jedno v La Lize.

 

Miguel Bañuz

Miguelovo působení v Barçe bylo po přestupu z Elche jedno z těch kratších. V sezóně 2013/14 si připsal jediný start, když odchytal poslední zápas s Hérculesem, který barcelonští vyhráli 2:1. V roce 2014 byl s bilancí 5 startů za 2 sezóny propuštěn. Krátce na to se připojil k Villarealu, za jehož rezervní tým odchytal během dvou let 19 utkání. V létě 2016 podepsal jednoletý kontrakt s Alcoyanem, které hraje, stejně jako rezervní tým Barcelony, v Segunda División B (třetí nejvyšší soutěž ve Španělsku).


Zdroje: barcablaugranes.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 18
3. Club Atlético de Madrid 16
4. Athletic Club 14
5. RCD Mallorca 14
6. Villarreal CF 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 5
7. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
70. Jules Koundé 1
71. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat