Barça považována za favorita Evropské ligy

Barça považována za favorita Evropské ligy

Xavi Hernandez oznámil po velké výhře v Neapoli, že chce rozvážnost, pokoru a klid. Pravdou je, že hráči jsou obrovsky optimističtí a věří, že patří mezi favority na vítězství v Evropské lize, píše novinář Ferran Correas ze SPORTU. Jejich skvělou formu potvrdil i nedělní zápas proti Athleticu Bilbao, kde jasně dominovala a baskický klub rozdrtila 4-0.

Tým je posílen nedávnými zápasy. K dobrým výkonům se přidaly dobré výsledky a styl hry se od příchodu Xaviho výrazně zlepšil. Zimní posílení se vydařilo a tým je konkurenceschopnější. Od příchodu Adamy a Aubameyanga získala Barcelona velkou ofenzivní sílu. Čtyři góly proti Atleticu, čtyři na Mestalle, čtyři na Stadionu Diega Armanda Maradony a čtyři góly Baskům.

Barça usiluje o vítězství v Evropské lize, díky čemuž by se také kvalifikoval do Ligy mistrů a dostal by se do finále Evropského superpoháru. Jordi Alba, Frenkie de Jong, Pique a Pedri hrají v nejlepší formě, obrovské zlepšení zaznamenal v posledních zápasech i Dest a v osmifinále není žádný tým, který by nyní hrál lépe než Barcelona. Neapol, která bojuje o titul v Serii A, byla pohodlně vyřazena, což Barceloně vrátilo sebevědomí. Povedlo se také něco, s čím měl klub v posledních letech potíže - odjel do Evropy na historické místo a vysloužili si velké vítězství. 

Barcelona patří v roce 2022 k nejlépe skórujícím týmům v Evropě. Letos vstřelila 28 gólů, více jich dal pouze Liverpool (31) a stejný počet Borussia Dortmund. V počtu gólů na zápas je Barça na 6. místě s průměrem 2,33. 

Zdroje: Ferran Correas [SPORT]



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Real Madrid CF 14
3. Club Atlético de Madrid 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Kylian Mbappé 4
3. Oihan Sancet 3
4. Sandro 3
5. Ayoze Pérez 3
6. Lamine Yamal 3
8. Dani Olmo 3
10. Raphinha 3
23. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat