Historické finále Mistrovství světa žen pro Barçu

Historické finále Mistrovství světa žen pro Barçu Foto: Marek Sloboda

V rámci finále ženského ,,Mundialu" se může v jeden moment na hřišti objevit až 11 hráček Barçy. Nikdy v historii mezinárodního fotbalu se v tak důležitém utkání nepotkalo tolik hráček ,,Blaugranas" na jednom hřišti. 

Pojďme však nezačít finále tohoto turnaje, ale zápasem, který tomu finálovému předcházel. V novozélandském Aucklandu se v úterý nad ránem našeho času odehrál zápas, který měl červeno-modré zastoupení také na obou stranách. Autorka zlatého gólu z tohoto ročníku finále Ligy mistryň Fridolina Rolfö se postavila hned osmi svým současným spoluhráčkám. Skóre tohoto velmi vyrovnaného souboje otevřela v 81. minutě jedna z devíti hráček ,,Blaugranas" v dresu španělské ,,La Rojy", Salma Paralluelo. Švédky ještě stihly dvě minuty před koncem řádné hrací doby vyrovnat, jen o minutu později však poslala Španělky poprvé v historii do finále Mundialu Olga Carmona Garcia. 

V rámci druhého semifinále se v Sydney spolu utkaly domácí Australanky, a hráčky ze země kolébky fotbalu, Anglie. Za ně celých 90 minut odehrály i 2 šampionky Ligy mistryň (a díky tomu samozřejmě hráčky Barcelony) z loňské sezóny Keira Walsh, a pravá obránkyně Lucy Bronze. V první půli se ,,Lionesses" se sice dostaly do jedno brankového vedení, v minutě třiašedesáté pak ale za Australanky vyrovnávala hráčka londýnské Chelsea Samantha Kerr. Dvěma góly vzápětí si pak ale Angličanky zajistily místo v zápase o nejcennější trofej na mezinárodní scéně. 

V tomto střetnutí se tedy střetnou hráčky španělského národního výběru a hráčky Anglie. Za Barçu a Anglii můžou v tomto zápase nastoupit výše zmíněné Keira Walsh s Lucy Bronze. Za ,,Selección absoluta femenina" pak se může na hřišti ocitnout v jeden moment až devět hráček z kádrů vítězek LM. Brankářka Cata Coll, obránkyně Ona Battle, Irene Paredes, Laia Codina (tato trojice spolu může v základní sestavě nastoupit tak, jako v rámci výše zmíněného semifinále), dále nejlepší hráčka uplynulého ročníku Ligy mistryň Aitana Bonmatí, královna Alexia Putellas, křídelní hráčka Mariona Caldentey, Mária Perez, a konečně hráčka která v semifinále turnaje otevírala skóre, Salma Paralluelo.

Finále turnaje bude z našeho pohledu opravdu velmi nabité, a určitě stojí za to si jej o nedělním poledni pustit v televizi, či jiných přijímačích. 




Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat