Oficiálně: UNHCR nahradí UNICEF na dresech FC Barcelona

Oficiálně: UNHCR nahradí UNICEF na dresech FC Barcelona

Vedení FC Barcelona oznámilo, že prostřednictvím své nadace navazuje partnerství s Úřadem OSN pro uprchlíky (UNHCR, španělská zkratka ACNUR). Od 1. července 2022 bude logo agentury na dresech prvního týmu mužů a žen na zadní straně pod číslem hráče/hráčky.

Podepsaná smlouva bude platit čtyři sezóny a zahrnuje také vyplacení 400 000 eur na projekty (čtyři projekty, jeden na každém kontinentu) a darování sportovního materiálu a pomůcek FC Barcelona v hodnotě přibližně sto tisíc eur. Očekává se, že obě strany poskytnou další podrobnosti v nadcházejících dnech.

Jednou z priorit Joana Laporty v jeho současném funkčním období je pomoc uprchlíkům po celém světě. V současné době jich je více než 82,4 milionu a v poslední době jejich počet výrazně roste v důsledku krize na Ukrajině. V roce 2006 byla dohoda s UNICEF inovativním řešením na mezinárodní úrovni a nyní chce Barça posunout svou spolupráci s OSN o krok dál a začít spolupracovat s UNHCR. Klub bude pomáhat uprchlíkům, zejména dětem v mnoha zemích světa.

UNHCR působí ve více než 130 zemích světa a využívá své odborné znalosti k ochraně milionů lidí. Poskytovaná pomoc zahrnuje poskytnutí přístřeší, potravin a vody a obranu základních lidských práv. Barcelona s agenturou spolupracuje od roku 2009 při příležitosti různých akcí a programů.

Tato dohoda také znamená konec loga UNICEF na dresech Barçy. Od roku 2006 klub a organizace pomohly více než třem milionům dětí při sportovních aktivitách, zábavě, vzdělávání a ochraně. Nadace FC Barcelona bude pokračovat v projektech realizovaných společně s UNICEF.

 


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Deportivo Alavés 10
6. Athletic Club 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
21. Pedri 2
59. Jules Koundé 1
60. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat