Pedriho zranění, a aktuální stav kádru

Pedriho zranění, a aktuální stav kádru

Pedri utrpěl zranění kvadricepsu na pravé noze, Lenglet registrován, Peña, Martínez, a Alonso naopak stále na ,,čekačce". 

Jak už to tak tradičně v Barçe bývá, tak v klubu není chvíle klidu. To platí i o stavu současného kádru. 

Zranění

V minulém týdnu před prvním domácím zápasem nové sezóny La Ligy proti Cádizu vyplavala na povrch zpráva o zranění nového třetího kapitána klubu Ronalda Arauja. Ten si v minulém týdnu při tréninku přivodil zranění hamstringu na levé noze. Klub se jako již tradičně když si někdo přivodí zranění, nevyjádřil o konkrétní době, kdy bude v tomto případě Araujo chybět. Spekulace zejména ze španělských novin však hovoří o tom, že by uruguayský stoper měl být připraven na start základní skupiny Ligy mistrů. Ty se rozehrají v úterý 19. září. 

V týdnu minulém se v tréninku zranil Araujo, v tom současném Pedri. Jak již bylo avizováno dříve, utrpěl zranění kvadricepsu na pravé noze. Spekulace hovořily o tom, že by rodák z Tenerife měl trenéru Xavi Hernándezovi chybět až 6 týdnů. Jiné zdroje pak hovořily o době dvou až tří týdnů. Můžeme tedy jen doufat v to, že Pedri i Araujo budou připraveni k prvnímu zápasu La Ligy po reprezentační přestávce 16. září doma proti Betisu, nebo alespoň k výše zmíněnému prvnímu zápasu Ligy mistrů o půl týdne později. 

Registrace

Situace ohledně nezaregistrovaných hráčů se stála nezměnila, a chybí zaregistrovat trojice hráčů. Astralaga pořád vykonává roli dvojky, protože chybí zaregistrovat Peña, stejná situace pak platí u levého beka Alonsa, a novice na pozici stopera Iñiga Martíneze. U něj je ale situace ještě složitější. Ten se totiž stále nezotavil ze svého zranění. Narozdíl od výše zmíněného dua Pedri-Araujo by se však měl vrátit do zápasového rytmu ještě před reprezentační přestávkou k zápasu v Pamploně proti Osasuně. Jestli se tak stane, tak snad nebude kvůli neschopnosti vedení sedět na tribuně.

Suspendace 

Kvůli červeným kartám a následným suspendacím po prvním kole nového ročníku La Ligy na hřišti Getafe nebude v nominaci na zápas na hřišti Villarealu brazilský křídelník Raphinha, a Xaviho bude muset na střídačce opět (jako již při posledním zápase proti Cádizu) nahradit asistent trenéra jeho bratr Oscar. 

Případ Lenglet 

Francouzský stoper byl v tomto týdnu registrován jako hráč prvního týmu Barçy. I v jeho případě by se však mělo jednat o stejnou situaci, jako v případě pravého krajního obránce Desta, který zkraje tohoto týdne odešel na roční hostování s opcí do PSV Eindhoven. Nepočítá se totiž s tím, že by Lenglet byť na jedinou minutu nastoupil. Zaregistrován by měl být pouze a jen z ekonomických důvodů.




Diskuze

Přes 70 zápasů v 18 letech v jedné sezóně. Obávám se, že tohle je důsledek, který jen tak nezmizí.

25.08.2023, 07:34

Nahradit Pedriho a Arauja, to není jen tak - velmi důležití hráči na svých pozicích - a moji oblíbenci.

25.08.2023, 13:06

No...tak aspoń nejsme jediní, sype se to velké části týmů :D

25.08.2023, 19:21

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 15
2. Club Atlético de Madrid 11
3. Real Madrid CF 11
4. Villarreal CF 11
5. Athletic Club 10
6. RC Celta de Vigo 9
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 4
2. Oihan Sancet 3
3. Sandro 3
4. Ayoze Pérez 3
5. Lamine Yamal 3
7. Dani Olmo 3
8. Raphinha 3
20. Pedri 2
58. Jules Koundé 1
59. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat