A-tým se vrátil do tréninkového procesu, návrat zápasů je zatím předmětem spekulací

A-tým se vrátil do tréninkového procesu, návrat zápasů je zatím předmětem spekulací

V návaznosti na středeční vyšetření všech hráčů prvního mužstva na přítomnost koronaviru se v pátek vrátila Barca do práce tréninkem, přičemž musely být dodrženy různá opatření nařízená zdravotnickými orgány. Zatím se ale však stále neví, kdy se vrátí zápasy - na rozdíl od Německa, kde se první soutěž restartuje příští týden.

Fotbalisté například museli přijel do areálu ve čtvrti Sant Joan Despí už převlečení do tréninkových úborů, aby mohli zamířit rovnou na hřiště. Na konci tréninku pak museli hned odcestovat svými vozy domů, aby se vůbec nezdržovali ve společných šatnách. Dalším nařízením, které museli Katalánci dodržet, byly rozestupy. Z tohoto důvodu se na práci použila hned tři hřiště - to druhé, třetí a hlavní nesoucí jméno po Titu Vilanovovi. Všichni tak mohli pracovat bez roušek či rukavic. Začátek cvičení pak byl naplánován na 9:30 SELČ.

Jednalo se o první trénink od půlky března, kdy vypukla celá pandemie a všem byla nařízena karanténa. Všichni hráči museli cvičit v prostředí svých domovů a to různými způsoby. Jednalo se tak o šestapadesátidenní odmlku. Nyní lze pouze spekulovat, kdy se vrátí i samotné zápasy. Javier Aguirre, současný kouč Leganés, řekl v interview s Marcem Clarem, že mu představitelé LaLigy sdělili termín návratu 20. června a zakončení sezony 26. července. To by tedy znamenalo 5 týdnů na odehrání 11 kol. Hrálo by se ve středy/čtvrtky a soboty/neděle.

Gerard Romero ze stanice RAC1 sestavil i možnou podobu plánu, který by čekal na Barcelonu. Ta by nejprve jela na Mallorku (20./21.6.), pak doma vyzvala Leganés (24./25.6.), následně by jí čekal výjezd na Sevillu (27./28.6.) a poté doma Athletic (1.2./7.). V měsíci červenci by pak ještě zajížděla do Viga (4./5.7.), na Camp Nou hostila Atlético (8./9.7.), jela do Villarrealu (11./12.7.) a před prázdnými ochozy svého stánku přivítala Espanyol (15./16.7.). Poslední tři kola pak obstarají venku Real Valladolid (18./19.7.), doma Osasuna (22./23.7.) a venku Alavés (25./26.7.).

Výkonný ředitel Getafe, Ángel Torres, v pořadu „El Partidazo de COPE“ přiznal, že se již zmíněný víkend 20. a 21. června silně zvažuje jako ostré datum návratu - o měsíc a pár dní později, než se to povedlo Bundeslize. Dříve LaLiga uvažovala o návratu v datech 12., 19. či 26. června a média nepochybují o tom, že se sezona vrátí v červnu. Vybrané zdroje hovoří o tom, že celkově je v prvních dvou španělských soutěžích 5 nakažených - 3 v první a 2 v druhé. Jména se nezveřejňují a pro porovnání dodejme, že u našich západních sousedů jich je napříč prvními dvěma ligami 12.

COPE dále zveřejnila, jak bude probíhat zápasový protokol. Čtyřiadvacet hodin před výkopem proběhne čištění stadionu a policejní prohlídka. Každé osobě vstupující dovnitř bude změřena teplota a hráči budou pobývat výhradně na hotelu. Týmy by se měly přepravovat letadly a pokud si někdo zvolí jiný druh transportu, budou muset být vypraveny alespoň 2 autobusy v případě, že celá výprava bude čítat přes 25 lidí. Členové domácího celku budou testování den před zápasem a hosté přímo před ním. O pauze se budou muset všichni převléci.

Tiskové konference budou probíhat elektronicky a v případě projevení nákazy půjde hráč do domácí izolace + lidem z jeho okolí a hráčům, kteří se s nimi střetnou v průběhu utkání, budou provedeny testy. Na stadionu pak budou rozděleny tři zóny, kde se budou činit čtyřfázové akce před a po zápase. Počet lidí, kteří se budou podílet na organizaci střetnutí, bude rovněž omezen. Jedná se o složitý proces, nicméně díky němu už svítá na lepší zítřky a my, fanoušci, se konečně můžeme těšit na nějakou zábavu - i když to bude bez diváků na tribunách.


Zdroje: fcbarcelona.com, fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat