Abidal: Kdyby klub nekoupil Griezmanna, Neymar by se vrátil

Abidal: Kdyby klub nekoupil Griezmanna, Neymar by se vrátil

Eric Abidal řekl během svého posledního rozhovoru několik zajímavých vyjádření. Například se vrátil k létě 2019, kdy se do klubu mohl vrátit Neymar, kdyby nepřišel Griezmann. Popsal také, jak vidí Messiho budoucnost a vrátil se k některým událostem, o kterých se v médiích psalo.

"Deset dní před koncem přestupového období jsem odcestoval do Paříže, abych si promluvil se sportovním ředitelem PSG Leonardem a řešili jsme Neymara. Věřím tomu, že kdyby už nebyl přestup Griezmanna dohodnutý, Neymar by se do klubu vrátil. Potřebovali jsme tehdy křídelníka a Neymar byl v Barceloně skvělý. Není to o tom, který hráč je lepší. Tehdy jsme potřebovali někoho na tu herní pozici. Bartomeu rozhodl, že to bude Griezmann. V přestupu Neymara taky bránilo to, že se s klubem soudil, čehož by musel nechat, kdyby se vrátil zpět. Já jsem to ale tak nevnímal, to jiní."

Po prohře v Římě chtěl Abidal odvolat Valverdeho, nestalo se tak.

"V prosinci 2018 jsme jeho trenérské působení analyzovali a došli jsme k tomu, že by Valverde měl odejít. Řekl jsem prezidentovi, že o tom musí rozhodnout. On mi na to řekl, že to není jenom tak, vyhodit ho. Místo toho se o dva měsíce později rozhodl, že mu prodlouží smlouvu. Udělal tedy přesně opak toho, co jsem navrhoval. Samozřejmě jsem se s tím smířil a trenéra podporoval i nadále. Stejně mi ale bylo divné, že se Bartomeu tak rozhodl."

Koho chtěl Abidal po Valverdem přivést?

"Na mém seznamu byl Pochettino, Setién, Allegri a Xavi. Pochettino byl mojí první možností. Nešlo o to, že byl dříve v Espanyolu, chtěl jsem jednoduše toho nejlepšího trenéra, který byl k dispozici. Pochettino je jeden z nich. S Tottenhamem se dostal až do finále Ligy mistrů a to musíte respektovat. Jeho herní filozofie je skvělá, i způsob tréninku, hráči jej zbožňují a v tu chvíli se mi do klubu hodil nejvíc."

Po odchodu Valverdeho Messi Abidala veřejně kritizoval za to, že řekl, že se hráči málo snaží. Také se objevila informace o tom, že Messi řekl Abidalovi, že už hráči nechtějí, aby je Valverde trénoval.

"Myslím si, že jsem tehdy měl pravdu. Podle mě museli více trénovat. Když byl v Barce Guardiola, vždy nám říkal, že pokud chceme být nejlepší, musíme jako ti nejlepší trénovat. Vyhrajete všechno jenom v případě, že na sobě budete makat."

"S Messim jsme si tehdy promluvili osobně. Byla to ostrá výměna názorů, ale tak to prostě je. Je dobré říct věci narovinu. Byl jsem rád, že za mnou takhle jako jediný přišel, to respektuju. Taky chápu, že chtěl Messi jako kapitán svůj tým bránit. Z mého pohledu se můj vztah k němu nezměnil. Nevím, jak je to u něj, ale já už to hodil za hlavu. Hodně jsme si psali a on ví, co si myslím. Nikdy jsem netvrdil, že mi řekl, ať Valverdeho vyhodíme."

Co si Abidal myslí o Messiho budoucnosti?

"Co se výkonu týče, je to nejlepší hráč vůbec. Pokud hrál celou kariéru v tomto klubu, je důležité, aby zůstal, jelikož je klíčovým hráčem. To, jak se rozhodne, ale bude záviset na mnoha faktorech. Na zbytku týmu, na novém projektu, na nových nápadech vedení a trenéra. Bude záležet na něm, jak se bude v klubu cítit."

"Z pohledu marketingu je Messi pro klub velké plus. Ale rozhodnutí záleží jen na něm. Někdy chcete zažít něco nového, když jste tolik let ve stejném klubu. Bude mu někde lépe než v Barceloně? Těžko říct."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat