Barcelona chce v lednovém přestupovém období prodat čtyři hráče

Barcelona chce v lednovém přestupovém období prodat čtyři hráče

Barcelona chce v lednu sáhnout k odchodům několika hráčů, aby uvolnila dvě místa pro nové podpisy a zároveň se chystá povýšit některé hráče z akademie.

Rekonstrukce prvního týmu Barcelony začala v létě, kdy klub opustilo hned sedm hráčů, tím ale práce nekončí. Kromě Riqui Puiga a Carlese Aleñy, kteří budou moct odejít na hostování, pracuje Barcelona na prodeji Juniora Firpa, Samuela Umtitiho, Matheuse Fernandese a Martina Braithwaiteho. 

Nejpokročilejším případem je Junior Firpo. Tento hráč má několik nabídek z Itálie a může odejít na hostování s následnou opcí. Velký zájem mají Inter a Neapol. Barca jej nechce prodat za méně než 20 milionů eur, protože z případné přestupové částky bude mít také určité procento jeho bývalý klub Betis.

Samuel Umtiti je také stále na trhu a nyní by byl ochoten jednat o případném přesunu formou hostování s opcí. V létě o něj byl zájem z několika klubů a měl šanci odejít, ale nikdo nesplnil jeho platové požadavky a nakonec odchod odmítl. Ví však, že s ním Koeman nyní nepočítá a Barca bude hledat klub, kde by mohl obnovit svoji formu, ačkoli jednání komplikuje jeho vysoký plat a také pochybnosti s jeho zdravotním stavem. O jeho služby by mohl mít zájem Lyon a AS Řím.

Matheus Fernandes je možná nejpodivnější případ. Záložník pod Koemanem šanci nedostane. Nyní chce hráč odejít, aby na sebe mohl upozornit. Během zapůjčení v Realu Valladolid nedostal mnoho šancí. Barca mu tedy chce pomoct odejít, mohly by se objevit nabídky ze Španělska a Portugalska.

Posledním na seznamu je Martin Braithwaite. Barca ho podepsala z Leganes za 18 milionů eur a uvažuje o jeho prodeji. Útočník není k odchodu nakloněn a věří, že dostane šanci. V Premier League má údajně dobrou pověst a Barca doufá, že se povede dohoda se zapůjčením a povinnou opcí. Tím by ráda uvolnila místo pro Memphise Depaye.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Jsem pro. Umtiti a Firpo na barcelonu zkrátka nemaj. Ani náhodou. Braithwaite šanci nikdy nedostane, tak proč ho tu platit. Fernandeze bych dal na hostování, a až po roce prodal. Kolik za něj jako teť chtěj dostat? 500k? 1M? No wow. Nicméně bych neskončil u těchto 4. Prodal bych jednoho z dvojice Pique - Lenglet. Oba dva jsou na tom pozičně úplně strašně a dohromady tvoří otresnou dvojici. Jednoho bych ale nechal, jako takovou dvojku až trojku, která by se točila s Araujem. Dále Busquets. Co jako s ním chce koeman dělat? Pokud bychom hráli 433, tak do rotace s nějakým mladým CDM, proč ne. Ale do 4231? Tam nemá co dělat. A to ho mám strašně rád. Kapitola sama o sobě je Griezmann. Toho ale nikdo nekoupí. Proč taky. Leda by v PSG odešel Mbappe. Ale Mbappe by šel do realu. Nikam jinam. A to by snad byclo ještě horší, než kdybychom Grize neprodali. Misto těchto hráčů dát šanci Alenovi, Puigovi, možná Ramosovi, Colladovi, Manajovi atd. atd. Možnosti je hromada. Klíčový bude ovšem prodej hráčů. Pokud je neprodame, mladíci nikdy šanci nedostanou. A budeme opět na začátku.

17.11.2020, 09:39
roman1978 karlos

Souhlas.

Nicméně si myslím, že za Griezmana bychom mohli dostat pěknou sumičku. V repre hraje stále skvěle a odborníci určitě vidí, že mu prostě nesedí barca. Ale když už je tady, tak se snad rozehraje. V posledním zápase to nebylo tak strašné.
Ale za mne se musíme rozhodně zbavit Koemana. Je to jen další pán stejného věku jako ti před ním a barca rozhodně nemá hrát na dva štíty. Trenér, který nebude dávat ani minutu Puigovi, není pro barcu ta správná volba. Riqui byl v každém dřívějším zápase, do kterého nastoupil, jedním z nejlepších na hřišti. A jak někdo psal, "trenér, který nemá ve svém systému místo pro Riquiho, není ten správný trenér pro Barcu.

Lenglet - to měla být jen třetí volba. Nemá na to. Prodat
Firpo - když nedostane vůbec šanci, tak se nikdy neukáže. Jeden zápas šance není. Nechal bych ho postupně střídat Albu a dal mu více prostoru. Když to nedokáže využít, tak pá pá.
Bus - ten už by měl být tak maximálně na lavičku a naskakovat do rozhodnutých utkání. Měl by to být už jen mentor mladých a s platem na úrovni 10% toho, co měl do teď.
Alba - pokud není dostatečná konkurence Firpo, tak potřebujeme někoho dalšího. Alba je horší a horší a s tou jeho mega smlouvou se to ani nijak nikam k lepšímu už neposune.
Roberto - už několik sezon je to jeden z pravidelně nejhorších hráčů sestavy. Nechápu to. Prodat, prodat, prodat.
Pique - do rotace.
Todibo - nikdy neměl odcházet. Moderní hráč, mohl se učit od Piqueho.
Araujo - musí hrát a hrát.
Trincao - uvidíme. Zatím mne moc nepřesvědčil.
De la Fuente - akční a nebojácný. Dal bych mu pár minut. Leo by neměl hrát naprosto všechno.
Coutinho - jinde může zářit a v anglii mu to asi sedí mnohem víc. Trošku se zlepšil, ale na jeho místo máme náhradu - mohlo by to hodit i nějaké lepší kačky.
Pjanič - co s ním? asi taky prodat.

Rád bych se jednou dočkal takovéto sestavy:
MATS
Dest - Araujo - Garcia (Todibo) - Alba (spíš ale někdo za něj)
Frenkie
Alena - Puig
Demblele - Messi - Fati

Do rotace Pedri, De la Fuente, Colado, Trincao, Pique, Bus, někdo k Albovi, Pjanič?,

19.11.2020, 07:05

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat