Barcelona může Rakitiče poslat na roční hostování do Juventusu

Barcelona může Rakitiče poslat na roční hostování do Juventusu

Dalším možným odcházejícím hráčem z Barcelony se může stát Ivan Rakitič, o něhož projevil zájem italský Juventus. Ten však nemá peníze na jeho okamžité přivedení, ale je nakloněný zápůjčce na jeden rok.

Juvetnus je připravený na poslední pokus o získání Ivana Rakitiče, než se mu 2. září zavře přestupové okno. Obě strany se sešly 19. srpna a nabídkou sportovního ředitele Fabia Paraticiho byla výměna za Emreho Cana a to kvůli tomu, že stávající italský mistr nemá dostatek prostředků na akvizici Chrovata.

Přivedení německého středopolaře by však nepomohlo problému, kterému Barca čelí – a to přetlaku v záloze. Pokud se tedy odchovanec Basileje a bývalý hráč Schalke a Sevilly nestane součástí „tradu“ s PSG za Neymara Júniora, pak je jednou z možností roční hostování s následným povinným odkupem.

To by pomohlo Juve, jenž by si zajistilo špičkového záložníka a oddálilo si platbu na léto 2020. Rozhodnutí však leží na Rakitičovi, který chtěl dojet svůj stávající kontrakt, ale poté, co oba první zápasy v lize začínal na lavičce (přičemž v prvním odehrál poločas a ve druhém ani nenastoupil), by mohl své stanovisko ještě zvážit.

Pokud jednatřicetiletý rodák z Rheinfeldenu nenaskočí ani do sobotního zápasu s Osasunou, pak může vážně uvažovat o tom, zdali opravdu nebude lepší jít do Itálie, kde by určitě mohl nastupovat pravidelněji než po příchodu Frenkieho de Jonga v ještě více nabitém kádru Barcelony. Dodejme, že Rakitičův kontrakt vyprší za dva roky.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

t.co

28.08.2019, 23:20

šla šla raketa...tady už pšenka nepokvete...

29.08.2019, 12:07

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat