Barcelona přiletěla z Japonska a po týdnu doma na ní čeká přesun do USA. Kdo se v Tokiu a Kóbe blýskl?

Barcelona přiletěla z Japonska a po týdnu doma na ní čeká přesun do USA. Kdo se v Tokiu a Kóbe blýskl?

Hned po skončení druhého přátelského utkání v zemi vycházejícího slunce se barcelonská expedice vydala směr domů a v neděli po dalších třinácti hodinách ve vzduchu dosedli na letiště El Prat. Co je čeká nyní?

V sobotu krátce po dohrání souboje v Visselem Kóbe na Noevir Stadium zamířili barcelonisté na letiště, odkus se v pořádku dopravili zpátky do Španělska. Stalo se tak v neděli a kvůli délce letu dostali všichni na palubě pondělní den volna. Do práce se tak na domácí půdě vrátili až v úterý a přidali se k nim i první navrátilci z prodloužených dovolených.

Už v neděli 4. srpna je pak čeká přátelské utkání proti Arsenalu v rámci každoročního duelu o pohár zakladatele klubu, Joana Gampera, o nějž se bude letos bojovat už po čtyřiapadesáté. Na Camp Nou se začne hrát v 8 večer a předcházet výkopu budou zábavné aktivity v okolí stadionu či představení kádru pro nadcházející ročník.

Celkem absolvují hráči A-týmu a vybraní členové rezervy před tímto zápasem 7 tréninkových jednotek – v úterý a čtvrtek po dvou a ve zbylé dny po jedné. Den poté se Blaugranas opět ocitnou v letadle, tentokrát mířícím opačným směrem. Poletí totiž do Spojených států amerických na další část své přípravy a zbylé dva přáteláky.

Ty odehrají shodně proti Neapoli v rámci LaLiga Serie A Cupu, nejprve ve čtvrtek 8. srpna od jedné hodiny ranní na Hard Rock Stadium v Miami a poté v sobotu 10. srpna od 23:00 SELČ na Michigan Stadium v Ann Arbor. Za Atlantský oceán odcestuje celý kádr, včetně největších hvězd, které si užívaly delší volno kvůli účasti na Copě Américe.

Komu letos věnovat pozornost? Odpověď leží v posilách a akademii

Asi největší dojem z japonského soustředění po sobě zanechal Carles Pérez – autor dvou branek do sítě Visselu a dobrý výkon zaznamenal díky svému přímému pohybu i proti Chelsea. Týmu nabízí jiné tempo a míří rovnou na branku. Velmi dobrý byl také jeden z nováčků Antoine Griezmann, který se ukázal jako skvělá možnost do pozice falešné devítky.

Frenkie de Jong si zahrál o něco hlouběji proti The Blues, zatímco v Kóbe dostal větší volnost směrem dopředu. V obou rolích se cítil pohodlně a na svůj věk velmi vyspěle. Naznačil tak, že má v sobě část barcelonské filozofie. Obzvláště ikonická byla fotografie s Andrésem Iniestou , který mu jakoby symbolicky předával žezlo k vedoucí pozici v záložní řadě.

Dvaadvacetiletý středopolař totiž činí s míčem u nohou všechno jednodušší. Nemá zbytečný dotyk navíc, přihrávky má přesné a udržuje vysoké tempo. Obdobně pozitivní pocit sálal z Ousmana Dembélého, který se po boku svého krajana Griezmanna více zapojoval do kombinace a po delší odmlce vypadal sebevědomě, přičemž nezapomínal na obranu.

Obzvláště v prvním přátelském klání vypadal velmi dobře Riqui Puig, kterému se v tom druhém tolik nedařilo, ale i přesto měl šanci skórovat. Jde vidět, že Ernesto Valverde jej jako nebezpečného vidí spíše vepředu. Pozitivní dojem zanechal Rafinha Alcántara, jenž je po dalším vleklém zranění kolene a hlavně na odchodu z klubu. Motivace mu nescházela.

Z akademie pak trenér vsadil na další mladíky, kteří kolikrát hráli na jiných postech, než jsou zvyklí. Oriol Busquets a Monchu si oba vyzkoušeli hru na pravé straně obrany a to i přes fakt, že se jedná o středopolaře. Guillem Jaime zase hrál na opačné straně, ovšem i přesto dokázal Pérezovi nahrát na jeden z gólů. Všichni ukázali vůči těmto změnám skvělý přístup.

Podprůměrné hodnocení si pak zaslouží někteří zkušenější hráči, kteří se dopustili defenzivních chyb. Sergio Busquets ztratil v duelu s Chelsea míč a byl z toho gól. Clément Lenglet se dopustil stejné chyby v druhém utkání, ale Iniesta naštěstí nastřelil pouze tyčku. A škoda byla i zranění Hirokiho Abeho, který ani netrénoval. Domácí fanoušci tak svou hvězdičku neviděli.


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com



Diskuze

Ty venkovni dresy se povedly, jsou nadherny!!! smiley

30.07.2019, 18:09
Pajinos Luis

souhlas, i při sledování přenosu vypadají skvěle smiley

31.07.2019, 08:26

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat