Barcelona se přesunula na druhou polovinu pobytu v Japonsku do Kóbe

Barcelona se přesunula na druhou polovinu pobytu v Japonsku do Kóbe

Již zítra čeká na barcelonské fotbalisty druhý zápas v rámci letošního léta, které po několika trénincích v klubovém zázemí odstartovali cestou do země vycházejícího slunce, kde už v úterý prohráli s Chelsea 1:2. Další a zároveň poslední zastávkou je metropole Kóbe, kde se utkají se zdejším Visselem.

Barcelonská expedice nasedla den po neúspěšném vstupu do Rakuten Cupu na vysokorychlostní vlak a zamířila do druhé destinace svého japonského soustředění, Kóbe, které je vzdáleno zhruba 500 kilometrů na severovýchod od hlavního města Tokia. Zde si pár hodin po příjezdu, konkrétně ve středu v 11:30 našeho času, poprvé zatrénovala a to na trávníku Kobe Universiade Memorial Stadium. Stejně jako v Tokiu cvičil i zde Hiroki Abe, jehož trápí zranění, sám.

Ve čtvrtek byly na programu dva tréninky a stejně jako ve středu panovalo opět velmi teplé a vlhké počasí. Teploty atakovaly 30 stupňů Celsia a hustota vzduchu 75 %. K Abemu se dopoledne přidal i Rafinha Alcántara, jenž byl odpoledne opět zpátky v hlavní skupině. Po skončení první jednotky se Nélson Semedo, Marc-André ter Stegen, Sergi Roberto, Clément Lenglet a již jmenovaní Abe zúčastnili workshopu pod záštitou Rakutenu a klubové nadace s dětmi z místních nemocnic.

Antoine Griezmann, Malcom Oliveira, Carles Aleñá, Samuel Umtiti a Gerard Piqué se mezitím na hotelu setkali s fanoušky díky akci pořádané Rakutenem. Krátce po konci odpoledního cvičení, které znovu hostila univerzitní hřiště pak áčkaři zapózovali pro společnou fotku s hráči rugbyového výběru Barcelony, kteří jsou na turné s nimi. Na podzim se právě v Japonsku uskuteční Mistrovství světa a vedle denních tréninků zde rugbysté mají naplánováno i několik událostí.

Další přivítání od Rakutenu a setkání s bývalými hráči

Ještě ve středu přišlo na řadu podobné uvítání, jako tomu bylo v neděli v první zastávce japonského turné. Rakuten uspořádal v útrobách hotelu Portopia, kde budou až do soboty pobývat hráči i trenéři, schůzku, které se vedle prezidentů Hirošiho Mikitaniho a Josepa Marii Bartomeua a klubového velvyslance Juliana Bellettiho zúčastnila také ex-barcelonská trojice působící ve Visselu ve složení Andrés Iniesta, David Villa a Sergi Samper.

Byl to pro mě velmi šťastný rok. Každý se ke mě choval velmi dobře a bylo velmi speciální, když ze mě udělali kapitána,“ řekl první jmenovaný. Jeden z nejlepších středních útočníků ve španělských dějinách pak potvrdil, jak přátelským klubem Vissel je a posledně jmenovaný, který odešel teprve letos v zimě, prozradil, jak byl překvapený loajalitou a respektem ze strany fanoušků. Následovala vyjádření zástupců FCB, včetně tří kapitánů.

Jsme velmi hrdí na to, že jsme tady a že hrajeme Rakuten Cup. Rád bych Rakutenu poděkoval za veškerou práci, kterou do tohoto vložili a ještě do soboty vloží. Chtěli jsme do Japonska přijet už nějakou dobu. Máme zde excelentní vztahy a to nejen s Rakutenem, ale také s Nikken Sekkei, což je studio, které má na svědomí design Espai Barca,“ popisoval Bartomeu.

Jsem velmi šťastný, že zde mohu být. Všichni Brazilci milují Japonsko a milujeme i zdejší jídlo. Mám na tuto zemi nádherné vzpomínky. Byl jsem zde s brazilskou reprezentací, když jsme zde psali historii a v roce 2002 vyhráli Mistrovství světa,“ vzpomínal ikonický krajní obránce, který si vedle Barcelony vyzkoušel v rámci Evropy také Chelsea a Villarreal.

Doufám, že si fanoušci užijí zápas a pro nás je potěšením zde být. Připravujeme se na sezonu a to obzvláště po fyzické stránce. Chceme vyhrát a to i přes fakt, že jde o předsezonní přátelák,“ řekl Sergio Busquets. „Opravdu se těšíme na to, až si zahrajeme proti Iniestovi, Samperovi a Villovi. Doufejme, že to bude skvělý zápas,“ dodával už zmíněný Sergi Roberto. „Vissel je skvělým týmem a bude těžké jej porazit. Jsou dobří s míčem u nohou a musíme je dostat pod tlak. Honit se za míčem není náš styl. Chceme zvítězit, abychom si zvýšili sebevědomí,“ pravil výše jmenovaný Piqué.


Zdroje: fcbarcelona.com, sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat