Barcelona zahájila proces snižování mezd

Barcelona zahájila proces snižování mezd

Barcelona zahájila proces snižování mezd všech svých zaměstnanců na výplatní listině, který se týká také hráče prvního týmu. Děje se tak v důsledku velké finanční ztráty.

V důsledku pokračující pandemie koronaviru, která způsobila velké finanční problémy a zátěž, se v Barceloně snaží upravit podmínky související se snižováním platů svých zaměstnanců. Od středy tak klub otevřel 15-denní okno pro jednotlivá oddělení, aby si zvolili zástupce, který bude součástí tohoto jednání.

Následující období vyjednávání bude trvat měsíc, to znamená, že za pouhý měsíc a půl - a za předpokladu, že se právníci zaměstnanců shodnou - by opatření již mohla být zavedena. V tomto procesu však existuje i riziko, že někteří fotbalisté mohou tento návrh odmítnout. V souladu se stanovami by to mohlo znamenat, že by hráči zažádali o propuštění z klubu a mohli by požádat o vyplacení 20-denní mzdy za každý měsíc po dobu celého roku služby, což by vedlo k opravdu velkým problémům.

Bylo by to poprvé v historii, kdy by se profesionální sportovec snažil odvolat na tento statut a načasování by bylo takové, že by někteří hráči mohli v lednu opustit klub, když se otevře okno pro přestup v polovině sezóny. Barcelona má ovšem možnosti, jak těmto nepříjemnostem předejít. Jednou z nich je neaplikovat tyto opatření na fotbalový personál klubu a dalším může být individuální jednání s každým hráčem. Poté by klubu nezbývalo než doufat v oboustrannou shodu.

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat