Barcelona zvažuje vytažení Álexe Collada z rezervy do A-týmu

Barcelona zvažuje vytažení Álexe Collada z rezervy do A-týmu

Vcelku nečekaného povýšení by se mohl dočkat ofenzivní záložník Álex Collado. Ten o sobě dal poprvé viditelně vědět v minulém ročníku a v tomhle by už mohl zažít skok do áčka.

Díky svým výkonům za poslední rok a v rámci letošní předsezónní přípravy by se mladíček Álex Collado mohl stát po Moussovi Waguém druhým řádným členem A-týmu, jenž se dočká přesunu z rezervního mančaftu. Trenérovi Ernestovi Valverdemu a jeho asistentům se líbila předvedená hra a zvažují, že mu dají tuto velkou šanci. O ničem však ještě nebylo definitivně rozhodnuto.

Collado debutoval v rámci LaLigy na hřišti Celty Vigo a spolu s Riquim Puigem patří k nejvíce talentovaným odchovancům působícím nyní v klubu. Vše bude záležet i na tom, co se bude dít na přestupovém trhu. Pokud dojde k určitým pohybům, pak se dvacetiletý rodák ze Sabadellu může dočkat posunu výše. Aktuálně je zatím řadovým členem B-týmu a do áčka bude příležitostně povoláván.

Dodejme, že do FC Barcelony přišel v roce 2009 po dvouleté štaci u CE Mercantil a tříleté u rivalů z Espanyolu. Vítěz Mládežnické ligy UEFA má aktuálně podepsanou smlouvu do roku 2021 s možným prodloužením o další dvě léta ze strany klubu. Tento 177 centimetrů vysoký křídelník má na trhu hodnotu 1 milion eur a na svém kontě už má i start za výběr Španělska do devatenácti let.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

ten wague už je jasný? to mi nějak uteklo.
jinak tomu moc nevěřím

02.08.2019, 10:39
Pajinos clen_0548

viz www.fcbarcelona.cz

není to ještě oficiální, ale očekává se to tak na 90 % dle původního zdroje a navíc se něco takového, že po roce půjde do áčka, probíralo už při oznámení jeho příchodu loni

02.08.2019, 10:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat