Cristiano Ronaldo: Barcelona utratila za posledních 5 let dost, ale nevyhrála Ligu mistrů

Cristiano Ronaldo: Barcelona utratila za posledních 5 let dost, ale nevyhrála Ligu mistrů

V rozhovoru pro madridský plátek Marca krátce po převzetí pamětní plakety se bývalý hráč Realu Madrid Cristiano Ronaldo vyjádřil k utrácení hlavního konkurenta svého bývalého zaměstnavatele či šancím svého aktuálního chlebodárce na vítězství v Lize mistrů.

Může tohle být sezona Juventusu?

Vždy zde máme Juventus, Realu Madrid a Barcelony. Ligu mistrů může ale vyhrát pouze jeden a jako příklad vezmu právě Barcelonu. Vezměte si, kolik investovala peněz do nových hráčů za posledních 5 let a Ligu mistrů nevyhrála. Takhle to nefunguje. Juventus posílil a vždy bude bojovat o vítězství, ovšem to záleží na mnoha faktorech jako soupeři, kádrech, daném momentu, zranění, štěstí a tak dále. Vždy jsem tvrdil, že nemůžete vítězství v Lize mistrů považovat za posedlost. Juventus nakonec vyhraje tuto soutěž a jestli ne tento rok, což bych si přál, tak v tom příštím. Stane se to díky práci, která se odvedla a metodě plánování. Juventus má všechny ingredience potřebné k výhře v Lize mistrů.

Jak hodnotíš Barcelonu, která dala dohromady skvělý tým a při nákupech příliš nešetřila?

Tak, jako každý rok – je to znovu velmi silný celek. S de Jongem a Griezmannem udělali dobré nákupy, loni přišel Coutinho a ještě předtím Dembélé. Pokaždé se řadí k jedněm z nejlepších klubů na světě a totéž platí o Realu Madrid, k němuž se přidali Hazard, Jovič a Mendy. Totéž Juventus. Nejvíce sleduji Real a to hodně, protože jsem v tomto klubu hodně zažil a mám v něm přátele. Většinu jsem v mé kariéře vyhrál právě u Realu a jsem si jistý, že zažijí velkou sezonu.

Hodně se mluví o Neymarovi. Dokážeš si představit jeho návrat do Barcy?

Nemám ponětí. Je to skvělý hráč a mám s ním velmi dobrý vztah. Nedávno jsme spolu točili reklamu a hovoří se o něm hodně v kontextu Realu, Barcy a Juvy. V tisku se objevuje všechno, protože potřebujete prodávat. Já si osobně myslím, že setrvá v PSG. Pokud se tak nestane, tak ať si najde místo, kde bude šťastný a moci hrát svůj fotbal. A nechť se mu vyhýbají zranění, které poslední dobou inkasoval a určitě jej trápila. Obávám se o něj, jelikož se mi líbí sledovat jej v akci. Hlavně ať myslí na sebe a nezraní se – ať už bude hrát kdekoliv. Tohle mu přeji.

Kdo je tvým favoritem na vítězství v Lize mistrů?

Stále ti samí, nehledě na dotažené přestupy. Real, Barca, Atlético, Juve, Bayern, Liverpool a Manchester City. Možná jsem na někoho zapomněl, ale situace je stále stejná. Barca s Realem utrácí více peněz, než ostatní, hodně utrácelo i City. Tohle jsou možná hlavní favorité, nicméně ti ve fotbale nevyhrávají pokaždé.

 


Zdroje: fcbarca.com, sport-english.com



Diskuze

Ronaldo má špatnou pamět asi, co rok 2015, kdo hrál ve finalé Ligy Mistrů? Barcelona, která vyhrála! A s kým? Jo s Juventusem smileysmiley

01.08.2019, 09:00

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat