Do závodu o Todiba se připojil nový zájemce z Lipska

Do závodu o Todiba se připojil nový zájemce z Lipska

Dobré výkony Jeana-Claira Todiba na hostování v Schalke 04 zapříčinily, že se nyní o jeho služby uchází mnoho klubů. Tím posledním, který by rád získal dvacetiletého stopera z Francie do svého kádru, je bundesligový kolega RB Lipsko.

Barcelona se přitom nějak nehrne do snahy udržet si tohoto obránce, ba naopak. Cílem Katalánců je jej prodat za co nejlepší možnou cenu. Tamní deník Sport přišel s informací, že velký zájem by měli mít v Red Bullu Leipzig, jak zní toto německé město v originále.

Tam se totiž hledá nový střední obránce, protože jak Ibrahim Konaté, tak Dayot Upamecano jsou jednou nohou venku z klubu. Paradoxně o druhého jmenovaného se zajímají právě na Camp Nou. Už i v Německu navíc informují o tom, že finanční stránka FCB není v ideální formě.

Zákonitě tak musí přijít masivní exodus vybraných hráčů, včetně těch talentovaných. A když se k tomu přidají megalomanské plány jako koupit znovu za nekřesťanské peníze Lautara Martíneze, je téměř jisté, že se rodák z Cayenne skutečně do Katalánka nevrátí.

Mediální zdroje u našich západních sousedů hovoří o částce 30 milionů eur, což by byl velký profit oproti jeho pořizovací sumě. Z Toulouse se totiž Jean-Clair Todibo pakoval za jediný milion eur a to jen proto, že na něj v Barce nechtěli čekat až do léta roku 2019, kdy by přišel úplně zdarma.

Na závěr jen dodejme, že v německé nejvyšší soutěži odehrál 190 centimetrů vysoký fotbalista, jehož zastupuje agentura BS & PARTNERS, 5 zápasů, z nichž 25 % v základní sestavě a celkem si připsal vedle jedné žluté karty i 37 % z možných odehraných minut. Dva starty přidal v poháru.


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat