INIESTA VIDÍ TER STEGENA JAKO NOVÉ MĚŘÍTKO PRO DALŠÍ GÓLMANY

INIESTA VIDÍ TER STEGENA JAKO NOVÉ MĚŘÍTKO PRO DALŠÍ GÓLMANY

Ter Stegen s Iniestou se během jejich společného času v Barceloně spřátelili a odehráli spolu celkem čtyři roky. V rozhovoru před trojitým El Clasicem s Realem Madrid (dnes už nás čeká poslední) barcelonská ikona vyzdvihla kvality německého gólmana a hodně ho pochválila.  

"Je to výjimečný člověk. V týmovém autobuse jsme vždycky seděli vedle sebe, protože jsme spolu měli dobrý vztah. Marc-André je fenomenální," chválil jej Iniesta v rozhovoru.    

Přestižní duel jsme mohli vidět už ve středu večer v odvetě Copa del Rey. Dnes na sebe oba kluby opět narazí, tentokrát v dalším kole La ligy. V zápase bude záležet také na dovednostech Marc-André Ter Stegena, pokračuje v rozhovoru 34letý hráč. 

"Podle mě patří definitivně k nejlepším brankářům světa. Momentálně prožívá neuvěřitelnou sezónu a působí sebejistým dojmem. Má rychlé reflexy a instinktivně dělá pořád téměř všechno správně." Kromě toho je německý reprezentant "sebejistý u míče" a jeho "herní způsoby budou v příštích letech měřítkem pro ostatní."

Iniesta o Dembélém: Barceloně pomáhá svojí genialitou. 

Iniestova FC Barcelona, za kterou už v mládí obouval kopačky je proti Realu Madrid přirozeně ve výhodě. Ve španělské lize má Barcelona po 25 kolech na královský klub devítibodový náskok. "Zbývá ještě hodně zápasů," varoval Iniesta před předčasnou euforií. "Nejen v lize, ale také v Lize mistrů teď vstupujeme do klíčové fáze. Kromě toho nesmíme zapomenout na Atlético." 

Také se s úctou vyjádřil k záložníkovi Ousmane Dembélému, který by podle něj mohl sám rozhodovat zápas v každé fázi. "Ousmane má tolik hravosti, rychlosti a odhodlání. Barceloně pomáhá díky svojí genialitě." Bývalý útočník BVB by se mohl "v příštích letech stát pro Barcu opravdu velmi důležitým hráčem."

Andrés Iniesta hraje mezitím od léta 2018 v japonské lize za Vissel Kobe. Tady bojuje o body společně s Lukasem Podolskim a s bývalým kolegou z národního týmu Davidem Villou. 

 


Zdroje: www.sport.de



Diskuze

Ter Steven je výborný gólman a Iniesta legenda. 😉

02.03.2019, 19:53

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
11. Lamine Yamal 3
13. Dani Olmo 3
28. Pedri 2
67. Jules Koundé 1
68. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat