Juan Miranda má na stole nabídky z Juventusu a Marseille

Juan Miranda má na stole nabídky z Juventusu a Marseille

Ve světle neutichající diskuze o možném příchodu Júniora Firpa z Realu Betis se barcelonské vedení rozhoduje, co dál s mladíkem Juanem Mirandou, který o sobě dal vědět na nedávném Euru U19, ale nepočítá se s ním do áčka.

Juan Miranda řeší, jaké budou jeho další kroky. V Barceloně to totiž asi nebude a to i přes fakt, že se blýskl na letošním Mistrovství Evropy v kategorii do devatenácti let konané v Arménii. I díky němu se klidně řadí mezi nejcennější juniory vedle takových jmen jako Joao Félix či Matthijs de Ligt.

V kádru A-týmu ale pro něj není místo. Nebylo místo ani pro jeho staršího kolegu na stejném postu Marca Cucurellu, který po hostování v Eibaru a odkupech ze strany baskického a následně i katalánského celku zamířil na další hostování, tentokrát s povinným odkupem a to do Getafe.

Nejvíce se šušká o akvizici Júniora Firpa, který působí v barvách sevillského Betisu. Právě Miranda by se mohl stát pákou na snížení požadované sumy nebo jako alternativa k případnému rozdílu mezi oběma stranami. Do hry však vstoupily další dva kluby.

Prvním je Juventus, který ale chce Mirandu koupit nastálo, což Barca nemá v plánu, jelikož preferuje hostování nebo prodej s klauzulí o zpětném odkupu. I přesto, že nefiguruje v plánech pro nadcházející ročník, v něm vidí dřímat velký potenciál a toho si cení.

Lepší možností by tak mohl být francouzský Olympique Marseille. V něm navíc působí ex-barcelonský brankář a sportovní ředitel, Andoni Zubizarreta a ten je zápujčce s cílem nabrání zkušeností v základní sestavě nakloněn. Dodejme, že devatenáctiletému zadákovi končí kontrakt za 2 roky.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

klasika - nedáme tam cucu nadáme tam mirandu, ale koupíme z betisu firpa. je toto normální?

01.08.2019, 14:52
Pajinos roman1978

není no, ale tak co naděláš? navíc ti někteří řeknou, že Miranda nehrál dobře a tak, to je pak hned :D taková je doba - rychlokvašky a není čas na koncepci ... s takovou budeme pořád kupovat a mladí půjdou z akademie rovnou ven - viz Sergio Gomez například

01.08.2019, 14:55

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat