Kodro: Pjanič je ve svých nejlepších letech a Barca by s ním měla více možností

Kodro: Pjanič je ve svých nejlepších letech a Barca by s ním měla více možností

Bývalý barcelonský útočník Meho Kodro se v rozhovoru pro Mundo Deportivo rozpovídal o možném přesunu jeho krajana Miralema Pjaniče z Juventusu právě do Katalánska, o němž se poslední dobou spekuluje.


Jak hodnotíte možnost, že by si váš krajan Miralem Pjanič zahrál za Barcelonu?

Zní to skvěle. Před pár lety se mě na něj ptali a jestli by k nim zapadl. Mě se to zdá možné. Hra Barcelony pro něj může být výhodná, stejně jako ta jeho pro Barcelonu. Znám jej dobře a myslím si, že by dokázal přispět svým dílem Barce.

Kde byste jej postavil na hřišti?

To je klíčová otázka. Pjanič dokáže zahrát jako ofenzivní a střední záložník, ale podle mého dává týmu nejvíce, když je trošku zatažený - jakoby na pozici Sergia Busquetse nebo vedle něj na začátku zápasu. Kontroluje útoky protivníka a dokáže sám zaútočit. Umí zahrát i o něco výše, jako to předváděl v Římě, kde se mu dařilo, nicméně já v něm více vidím defenzivního středopolaře.

Barca má na tomto postu Busquetse a de Jonga.

Ano, to vím, avšak Pjanič je oproti nim jiný, protože nejen, že hraje velmi dobře na malém prostoru a dobře spolupracuje, ale také tlačí na své soupeře a dokáže poslat úchvatnou čtyřicetimetrovou nahrávku. Jeho hra je více vertikální.

Těžila by Barcelona z případného odchodu Arthura, o něhož má Juventus zájem, a příchodu Pjaniče?

Oba hráči si jsou podobní v některých věcech a v jiných vůbec. Myslím si, že by mohli hrát spolu a Pjaniče znám lépe, než kdokoliv jiným. S ním by Barca měla více možností a variant.

Arthurovi je však 23 let a Pjaničovi 30.

Dnes není 30 let tak hodně. Pjanič je ve svých nejlepších letech. I přesto, že není vysoký, je dobře stavěný a profesionální. Dnes není mít 30 let totéž, co před dvaceti let. Pjanič dokáže hrát další 3 nebo 4 roky na nejvyšší úrovni.

Jste hrdý na to, že jste jediným hráčem bosenské národnosti, který hrál v Barceloně. Bylo by špatné, kdybyste o toto prvenství přišel?

Ani zdaleka, rád bych viděl dalšího bosenského hráče nastupovat za Barcelonu. Nezáleželo by mi na tom, jestli díky Pjaničovi přijdu o tento titul. Je to fotbalista, kterého sleduji od jeho osmnácti let.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat