Koeman: Barcelona je s Messim lepší než bez něj

Koeman: Barcelona je s Messim lepší než bez něj

 Ve svém posledním rozhovoru Koeman vychválil Messiho a krátce se vrátil také k období, kdy hrozilo, že Leo z klubu odejde. Kouč si je jistý, že se Messimu začne dařit a nastřílí tolik gólů za sezonu, co obvykle.

"Messi mi ukázal, že je tím, kdo chce vše vyhrávat a být ten nejlepší, v čemž chce pokračovat, i když měl s klubem nějaké problémy. Barcelona byla, je a bude lepší klub s Messim než bez něj. Když jsem do Barcy přišel, řekli mi, že je Messi nešťastný. Promluvili jsme si u něj doma. Vysvětlil mi své důvody a já byl k němu upřímný."

"Řekl jsem mu, že jediná věc, kterou můžu změnit, je fotbal. Systém, jeho pozice na hřišti a důležitost pro tým. Nemohl jsem však změnit problémy, které stály mezi ním a klubem." 

"Od prvního dne, co jsem tady, říkám to stejné. Je ten nejlepší a je oddaný klubu. Přes léto měl sice s klubem nějaké problémy, ale od té doby, co se vrátil na trénink, jde všechno dobře. V některých zápasech mu úplně nepřálo štěstí a nebyl schopen podat takový výkon, jak se od něj očekává. Jsem si jistý, že na konci sezony bude mít takový počet gólů, jak je pro něj typické."

V Lize mistrů je na tom tým dobře, v LaLize je to poněkud horší. Koeman si myslí, že určitou roli v tom zahrála i rozhodnutí sudích. 

"Navýšili jsme intenzitu tréninků a odehráli jsme nějaké dobré zápasy. Udělali jsme změny, které do týmu vnesly jinou energii. Je pravda, že jsme ztratili dost bodů i v zápasech, kde jsme mohli opravdu dosáhnout lepších výsledků. Rozhodnutí sudích některé zápasy ovlivnila."

"Víme, že jsou faktory, které musíme zlepšit a na tom teď pracujeme. Teď máme pauzu, ale už se chystáme na nabitý program, až reprezentační pauza skončí."

Ansu Fati je po operaci kolene a nezahraje si asi čtyři měsíce. Barca kvůli tomu však v lednu neplánuje podepsat nějakého hráče, který by za Fatiho naskočil.

"Kvůli tomu zranění nepotřebujeme nového hráče. Vedení ví moc dobře, které pozice je třeba posílit, tahle to není. Potřebujeme útočníka a středového obránce, to se nezměnilo."


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat