Koeman je kandidát na trenéra číslo jedna

Koeman je kandidát na trenéra číslo jedna

Quique Setién by měl po sedmi měsících na lavičce Barcelony končit. Mluví se o nejrůznějších kandidátech na trenéra, nejpravděpodobnější možností by však měl být Holanďan Koeman. Po neúspěchu v LaLize byla vysoká prohra ve čtvrtfinále s Bayernem už jen poslední kapkou pro trenéra, hráče i fanoušky.

Prvním kandidátem měl být Mauricio Pochettino. Měl přijít už jako náhrada za Ernesta Valverdeho, což nakonec nedopadlo. Pochettino má dobré vztahy s prezidentem klubu i se sportovním ředitelem Ramonem Planesem. Pochettinův příchod se však nelíbil nejen některým členům vedení a hráčům, ale také fanouškům, kteří nezapomněli na jeho angažmá v Espanyolu. Pochettino se měl rovněž vyjádřit, že by raději pracoval na vlastní farmě v Argentině, než aby trénoval Barcelonu.

Koeman je oproti tomu s Barcelonou propojený už dlouho. Jako hráč Blaugranas tehdy přispěl k zisku historicky první trofeje Ligy mistrů (tehdejší název European Cup). Koeman už několikrát přiznal, že by Barcelonu někdy rád trénoval. Nedá se ani popřít jeho souvislost s Johanem Cruyffem. Koeman však momentálně trénuje nizozemskou reprezentaci, co je asi největší problém, který zatím brání jeho příchodu.

Jednou z variant je také trenér barcelonského béčka Francisco Javier Garcia Pimienta, který sice nemá žádné zkušenosti v top soutěžích, zná ale všechny hráče Barcy velice dobře. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Koeman má ve smlouvě s Holandským svazem klauzuli, že kdyby ho chtěla Barcelona, tak může odejít. Takže v tomto ŽÁDNÝ problém není.
Problém je v tom, že Koemana chce jen Bartomeu. Ostatní členové vedení chtějí Pimientu.
A Koemanovi byla nabídnuta smlouva na dva roky s tím, že druhý rok může dojít ke změně smlouvy vzhledem k tomu, že se čekají personální změny ve vedení klubu. Koeman na to reagoval tak, že chce tříletou smlouvu. Od trenéra, který jako hlavní trenér působí 20 let, obešel 10 různých angažmá a nemá jediný úspěch, je to celkem drzost...

17.08.2020, 12:10

A teď je tu otázka co je lepší,zda jeden majitel který odvolá trenéra,sportovního ředitele za pět minut a nový projekt může začít hned nebo vlastnictví klubu socios kde se musí vypsat volby a nový trenér bude jen dočasně.Jak to v životě bývá vše má své plusy a mínusy.

17.08.2020, 15:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat