Koemanovy tréninky: delší, intenzivnější a pečlivější

Koemanovy tréninky: delší, intenzivnější a pečlivější

S novým trenérem přišly na Camp Nou i změny, co se tréninků týče. Už nějakou dobu nebylo tajemstvím, že tréninky za Setiéna neprobíhaly úplně tak, jak by měly. Někteří (dnes už bývalí) hráči si stěžovali na malou intenzitu, která se následně promítla i na výkonech na hřišti. Teď by však mělo být vše jinak.

Jednou z Koemanových priorit je, aby hráči pokaždé trénovali, jako by na tom měli záviset jejich životy. Délka tréninků se z hodiny prodloužila na 90 minut a zvýšila se také intenzita. Změny na sobě začali pociťovat všichni hráči a novému trenérovi se v týmu začalo přezdívat seržant Koeman

S novým koučem přišla i disciplína - něco, co hráčům barcelonského áčka už prý nějakou dobu chybělo. Všichni hráči by se měli na trénink dostavit nejlépe o hodinu dříve, aby se stihli připravit. Pokud začíná trénink v 9:30, přesně v tento čas musí být všichni na značkách. V předchozích letech se začátek tréninku často i o desítky minut posouval - hráči si přitom krátili čas např. hraním basketbalu. To už je teď minulostí. Pro Koemana je rovněž velmi důležité, aby z něj hráči měli respekt. 

Zůstává otázkou, zda tento tvrdý režim v Barceloně vydrží, nebo se vše postupem času vrátí do starých kolejí. 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Ať se z nich kouří.smiley

09.09.2020, 10:15

Kvalitná kondičná príprava a správna trénerská autorita sú základmi úspechu tímu. V tíme musí byť systém a nesmie sa dopustiť, aby hráči v nejakom momente dirigovali trénera. Samozrejme, ak tréner robí viditeľne nejaké zlé kroky, tak ho treba na to upozorniť, ale inak on musí byť tým vodcom a autoritou, ktorá ťahá tím dopredu. Koeman vo mne vzbudzuje človeka, ktorý si nenechá kecať do práce a vie čo chce. Tak dúfam, že ma nesklame a konečne pocítime pozitívne zmeny.

09.09.2020, 13:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat