Laporta: Chci, aby se Pep vrátil do Barcelony

Laporta: Chci, aby se Pep vrátil do Barcelony

Bývalý prezident FCB, Joan Laporta, neskrýval v rozhovoru pro TV3 fakt, že se mu současná podoba katalánského giganta, jehož vedl mezi lety 2003 až 2010, příliš nezdá. Zároveň pak přiznal, že je pro dohrání sezony a získání titulu na hřišti a také se vyjádřil k tomu, zdali bude znovu kandidovat.

Podrobně sleduji vše, co se v LaLize děje a podle mého je Tebas přesvědčený. Je dobře, že se LaLiga vrátí, dovolí-li to bezpečnost. Jako culé bych byl rád, kdyby se titul vyhrál na hřišti a ne v kancelářích. Chceme vyhrát tím, že budeme soutěžit. Podle mého se ročník dohraje, musíte být optimisty. V červnu a červenci bude hodně ligového fotbalu a v srpnu pak Liga mistrů. Nejsmutnější je to, že se bude hrát bez diváků, ale musíme chápat všechno ostatní. Budou z toho těžit majitelé televizních práv.

Pracuji na začátku kampaně. Byl bych moc rád, kdybych Barcu vedl v průběhu důležitého úseku její historie. Spolupracuji s prověřenými lidmi, abychom prezentovali Barceloně návrh tří miliard - jeden na dluh, jeden na výdaje a jeden možná na příjmy. Problém Barcelony pod Bartomeuem je spojený s financemi a celkovým obrazem. Instituční image se musí změnit, ta současná není optimální. Rovněž je nezbytné změnit finanční situaci - navýšit příjmy, snížit výdaje, restruktualizovat dluh a najít více zdrojů příjmů. K revoluci může dojít i bez jakýchkoliv změn.

Xavi už je opravdovým koučem, který žije pro fotbal. To on se musí rozhodnout, kdy se vrátí. V roce 2021 budou jeho spoluhráči v kabině. Je čestný a učiní správné rozhodnutí. Už jsem uvažoval o kandidátech na trenéry, ale s nikým konkrétním jsem nehovořil a to ani s Xavim. Byl bych rád, kdyby se vrátil Guardiola, nicméně i on bude muset učinit toto rozhodnutí ve správný čas. Pořád se hodně mluví o Barcagate a čekáme na výsledky auditu. Patřím mezi ty, kterých se to dotklo. Chci vidět, jak zodpovědné osoby budou zvolené.

Je nespravedlivé a nepřiměřené, že Sandro Rosell strávil dva roky ve vězení. Přeji mu, ať se s touto noční můrou vypořádá. Život jde dál a nechť se dívá vpřed. Můžeme nastoupit proti sobě, ale nebýt jenom ofenzivní. Musíte i žít, aby to stálo za to. Být prezidentem Barcelony spojeným s stíhanými katalánskými politiky může být větší hrozba. Někteří nedemokratičtí mocní lidé mi možná budou chtít ublížit. Existují dvě skupiny kandidátů a bylo by nejlepší, aby mezi nimi byl i jeden ze stávajícího projektu rady + alternativa k němu. Neobávám se však toho, že jich bude příliš mnoho. Rád bych, aby se přednesly zajímavé projekty.

Jsem bez zaměstnání a tak trávím čas doma se dvěma dětmi. Když to jde, snažím se jít běhat. Obecně vzato jsem domov opustil pouze jednou, když jsem probíhal přes ulici Diagonal. Mé děti chodí ven častěji. Po večerech s nimi hraji poker a ten, kdo prohraje, umyje nádobí nebo uklidí.


Zdroje: fcbarca.com



Diskuze

Laporta is back !smileysmiley

12.05.2020, 14:41

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat