Messi se stal nejlepším střelcem napříč top pěti ligovými soutěžemi

Messi se stal nejlepším střelcem napříč top pěti ligovými soutěžemi

Lionel Messi se svou jedinou sobotní trefou do sítě San Sebastiánu nepodílel pouze na výhře 1:0, ale také na předskočení svého úhlavního rivala, Cristiana Ronalda a to v počtu branek v rámci ligy, kterých už má nyní 438.

O jednu méně má právě k dnešnímu dni Portugalec, který Lionela Messiho předskočil 25. ledna svou trefou do sítě Neapole, mimochodem barcelonského soka v osmifinále Ligy mistrů. Argentinec narozený v Rosariu nastřílel tedy již zmíněných 438 gólů a po šesti týdnech se v tomto malém individuálním souboji opět dostal na první příčku.

Cristiano Ronaldo se mezitím v barvách Juventusu nachází v povedené formě, když se prosadil minimálně jednou v posledních jedenácti zápasech, do nichž naskočil (celkově pak sedmnáctkrát). Leo má v tomto ohledu trošku sušší ročník, nicméně poslední dobou musí hrát sám na sebe, jelikož má zraněného parťáka Luise Suáreze.

Další věcí je pak jiný herní projev pod Quiquem Setiénem, ovšem i přesto se mu povedlo zaznamenat 25. branku proti Realu Sociedad za posledních 24 duelů. Šestnáct jich sám dal a na 9 v tom období nahrál. V této sezoně zajistila barcelonská desítka svými jednatřiceti góly či asistencemi celkem 25 bodů, což je vůbec nejvíce ze všech.

Dodejme, že za své počínání v měsíci únoru, kdy byl spíše nahrávačem, bude před domácím utkání s Leganés hraném v neděli 22. března od deváté hodiny prezentovat cenu pro nejlepšího hráče měsíce v LaLize. Důvodem byly jeho 4 trefy do sítě Eibaru, hattrick asistencí v souboji s Betisem a 1 další nahrávka v měření sil proti Getafe.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat