Messiho statistiky proti Bilbau

Messiho statistiky proti Bilbau

Messi je pro Athletic Club Bilbao takovou pohárovou noční můrou. Ve finále se Bilbao s Barcelonou utkalo už třikrát. V každém z těch finálových zápasů byl Messi jedním z rozhodujících prvků. Podaří se mu to i zítra?

Když se podíváme na Messiho statistiky proti Bilbau, ukazuje se, jak důležitým rozhodujícím prvkem tento hráč je. V prvním finále těchto dvou týmů za účasti Messiho, a to v roce 2009, Leo vstřelil jednu branku, připsal si i asistenci a zápas skončil vítězstvím Barcy 4:1. Druhé pohárové finále s Messim proti Baskům se hrálo v roce 2012 a Leo si připsal jeden gól a dopomohl tak k vítězství 3:0. Výjimečný výkon podal Messi především v roce 2015, kdy ve finálovém zápase vstřelil dva góly, jeden z nich byl parádní. Obešel čtyři obránce a dopomohl Barceloně k vítězství 3:1. Ve třech finálových zápasech tedy vstřelil čtyři góly a připsal si jednu asistenci. 

Pokud bychom měli brát v potaz všechny soutěže, ve čtyřiceti zápasech proti Bilbau vstřelil 26 gólů a na sedm přihrával. Bilbao možná bude doufat, že se bude opakovat scénář z letošního finále Superpoháru. To se Messimu gól vstřelit nepodařilo a navíc dostal první a zatím jedinou červenou kartu v kariéře u Blaugranas. Celkově ve 40 zápasech proti Bilbau dostal 4 žluté karty. Je tedy dost možné, že se Messi bude chtít pomstít a týmu zajistit vítězství alespoň v Copa del Rey, aby navázal na skvělé statistiky z předchozích sezon.

Vzpomínka na gól, kdy si Messi z obránců Bilbaa udělal trhací kalendář: 

 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat