Mingueza: Messi je skvělý spoluhráč, vede šatnu a pomáhá mladým hráčům

Mingueza: Messi je skvělý spoluhráč, vede šatnu a pomáhá mladým hráčům

Mingueza si získal důvěru Koemana a stal se důležitým článkem týmu. Předtím, než se připojí k Barceloně, jej čekají ještě Olympijské hry v Tokiu se španělskou reprezentací do 23 let.

Myslíte si, že toto všechno je odměna za to, jakou důvěru do Vás Koeman vložil?

Ano, nejprve jsem dostal šanci, protože několik lidí hrát nemohlo, ale pak trenér ukázal, že mi opravdu věří a je to díky němu a také díky lidem, kteří mi pomohli na sobě makat, kteří mi pomáhali v šatně, zásluha patří i bývalým trenérům... Je to kombinace všeho toho.

Pedri a García budou na olympiádě také, pomůže to týmu?

Stejně jako minulou sezonu nás to ještě více sjednotí nejen na hřišti, ale i mimo něj a prohloubí to spojení, které mezi sebou máme. Když budeme všichni spolu v bublině, spojí nás to.

Jak byste popsal Garcíu? 

Je to hráč, který je dobrý na míči, také dokáže skvěle číst hru a chytře brání. Je dobrý v útoku, ale také v obranných fázích. 

A Pedri?

Je to záložník, který umí přihrávat na góly, ale také dokáže dobře bránit a kombinovat. V obraně pracuje dobře a je tak stálou podporou týmu. Většinu času, kdy je protivník u našeho pokutového území, tam můžete vidět i Pedriho. Záložník v jeho věku, který umí tak dobře bránit a útočit, týmu hodně pomáhá.

Jak byste definoval sebe?

Jsem obránce, který dokáže hrát krajního obránce nebo stopera a dobře posouvám míč dopředu. Myslím si, že jsem inteligentní obránce a že jsem se zlepšil i v agresivitě hry. 

Eric García teď bude Váš konkurent.

Jsme přece jenom spoluhráči. Je pravda, že konkurence bude větší, ale to nám pomůže k tomu, abychom se zlepšili a tak se zlepšil i celý tým.

Máte asi radost, že Koeman zůstává.

Ano, mám z toho radost. Během roku jsme měli horší i lepší momenty, ale byla to dobrá sezona. Co se nám od poloviny sezony až do posledních čtyř, pěti zápasů podařilo, bylo skvělé.

Obáváte se o Messiho budoucnost?

Samozřejmě, je přirozené mít obavy, zda nejlepší hráč na světě zůstane, či nikoliv. Je to ale pouze jeho věc a to rozhodnutí je na něm. Uděláme ale všechno pro to, aby tady zůstal.

Jaký je Váš vztah s Messim?

Ze začátku to bylo jiné než teď. Pak jsem si ale uvědomil, jak blízko k sobě máme a jak dobrý spoluhráč je. Vede šatnu a mladým hráčům hodně pomáhá. Mi pomohl opravdu moc.


Zdroje: www.sport.es



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. Villarreal CF 11
6. Deportivo Alavés 10
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
23. Pedri 2
61. Jules Koundé 1
62. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat