Nikomu jinému letos nespadla tržní hodnota tak, jako barcelonskému Philippu Coutinhovi

Nikomu jinému letos nespadla tržní hodnota tak, jako barcelonskému Philippu Coutinhovi

Nepříliš povedené a hlavně nestabilní výkony Philippa Coutinha v dresu FC Barcelony zapříčinily jeho pád v rámci přestupového trhu, kde aktuálně stojí o 50 milionů méně, než v rámci loňského roku, na jehož začátku přestupoval z Liverpoolu na Camp Nou.

Ze stočtyřiceti milionů na rovných 90. Tak prudce klesl Philippe Coutinho co se své hodnoty týče od začátku tohoto kalendářního rok a to i přes fakt, že byl součástí brazilského národního týmu, který v něm vyhrál na domácí Copě Américe. Mezi předními ligami zaznamenal rodák z Rio de Janeira vůbec největší pád.

S daty přišel známý portál Transfermarkt, který pravidelně sleduje a aktualizuje hráčské hodnoty na základě různých faktorů, jako statistiky, smlouva, věk a podobně. Z Anglie odcházel tento Brazilec přesně před osmnácti měsíci a to za vysokou sumu 120 milionů + dalších 40 ve variabilních bonusech.

Za posledních 7 měsíců však klesla jeho cenovka o 37,5 % a to nejsou dobré zprávy hlavně pro vedení Barcelony, které se jej snaží prodat, aby mělo místo a prostředky pro návrat Coutinhova krajana, Neymara Júniora z PSG. Aktuálně požadují Katalánci za odchovance Vasca da Gamy a ex-hráče Espanyolu či Interu Milán 100 milionů.

Rapidní pokles zaznamenal také levý obránce Marcelo. Další Kanárek má nyní hodnotu jenom 25 milionů eur, což je o celých 45 milionů (či 64,3 %) oproti jeho hodnotě na startu roku. Paulo Dybala z Juventusu pak i díky uvržení do stínu Cristiana Ronalda klesl ze stodeseti milionů na 85 milionů a řečí procent je to pokles o 22,7 %.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Myslíte,že to Valverdemu strhnou z platu?

02.08.2019, 23:35

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat