O gól sezony 2018/19 podle UEFA usilují Messi, Rakitič, ale také Svitková

O gól sezony 2018/19 podle UEFA usilují Messi, Rakitič, ale také Svitková

Na konci minulého týdne zveřejnil portál UEFA.com patřící pod tuto evropskou fotbalovou konfederaci seznam možných vítězů ankety o nejkrásnější gól sezony, kde je vedle předních hráčů v zastoupení také několik mladíků a jedna žena, shodou okolností z našich luhů a hájů.

Je tradicí, že každoročně bývá vyhlašována nejpěknější branka ve fotbalovém světě. Správu této ankety si berou na starost různé instituce a tou poslední byla v neděli UEFA, která na svých stránkách zveřejnila desítku nominovaných za sezonu 2018/19.

Hlasovat lze přímo na odkazu https://www.uefa.com/goal-of-the-season/ a to do 9. srpna, kdy bude hlasování ukončeno. K tomu, abyste mohli hlasovat, potřebujete účet na webu UEFA, který vám mimochodem umožňuje například účast v tipovačce nebo fantasy lize v rámci evropských pohárů.

Barcelona …

Mezi favority na vítězství určitě patří dva barcelonisté a to Lionel Messi a Ivan Rakitič. Argentinec uchvátil všechny dalším parádním přímým kopem ze vzdálenosti pětadvaceti metrů v 1. utkání semifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu, na který byl krátký i do té doby skvěle chytající Alisson Becker.

V cestě mu přitom stála šestičlenná zeď složená z hráčů anglického týmu + Sergia Busquetse. Jednalo se o jeho jubilejní 600. zásah v barcelonském dresu, která vyhrála i anketu o gól uplynulého ročníku nejprestižnějšího klubového turnaje na starém kontinentu.

Chorvatský středopolař zase parádní ránou z voleje rozvlnil ještě ve skupinách stejné soutěže síť za zády Huga Llorise z Tottenhamu a navýšil vedení barcelonistů na 2:0 a obdobně jako Leo byla tato trefa jmenována gólem základní části. Zápas ve Wembley nakonec skončil výhrou Katalánců 4:2.

Bývalou barcelonskou stopu najdeme pak v Pedru Rodríguezovi, který byl nominován za svou trefu proti Slavii Praha ve čtvrtfinále Evropské ligy. Ostatně český fotbal je v této anketě zastoupený hned čtyřikrát, ovšem jako inkasující strana (viz níže).

… a ti další

Není to však jenom Barcelona, která se činila co se pěkných branek týče. V osudí je také hned trojice Portugalců ve složení Cristiano Ronaldo, Nani a Danilo. Kuriózním případem je Francouz David Faupala za svůj gól v dresu Apollonu proti Laziu Řím, který je aktuálně bez klubové příslušnosti.

 

Jak už bylo řečeno výše, celkem tři trefy usilující o triumf v této anketě padly do branek českých celků. Vedle Pedrovy střely proti Sešívaným zde ještě najdeme zásah Enza Millota z nedávného Eura kategorie U17, který pomohl Francií k výhře 6:1 a Ismaïly Sarra, jenž se za Rennes prosadil proti Jablonci.

Ovšem není to až tak černé. Poslední desátou nominovanou – přečetli jste správně – je slávistka Kateřina Svitková za její bombu z prostoru přesně mezi půlícím kruhem a vápnem na Edenu proti Bayernu Mnichov v rámci čtvrtfinále Ligy mistryň, která přinesla remízu 1:1.


Zdroje: fcbarcelona.com, uefa.com



Diskuze

Tak nebudeme pochybovat, letošní trumf si zaslouží zcela jiště Leo a to nejen za trofeje v domácí lize, za zlatou kopačku, nejlepšího střelce LM, nahrávače atd.. on prostě tuto sezónu převyšoval ostatní čutálisty o půl třídy a to trofej si zaslouží. V závěsu bych určitě ocenil Virgila za životní formu a na třetí místo bych tipnul někoho z letošního zázraku, Ajaxu smiley

31.07.2019, 22:41
Pajinos JoeCV

jako ten přímák byl excelentní, ale gól sezony bych dal Rakitičovi - to byla neskutečná bomba, jinak souhlasím se vším :)

01.08.2019, 07:25
roman1978 Pajinos

skoro všechny góly jsou krásné - i ten od kristiny, ale mi se nejvíc líbil od enza

01.08.2019, 11:01
roman1978 JoeCV

už jen kvůli tomu, aby byla změna a díky vítězství v lm a fakt výborným výkonům si myslím, že to dostane virgil. nicméně, nejlepší fotbalista na světě je bezesporu leo.

01.08.2019, 10:53
Pajinos roman1978

změna byla loni s Modričem a teď mám na mysli Zlatý míč ... já už to od něj moc nesleduji, protože jen pacient psychiatrického oddělení může dát Lea na 5. místo

01.08.2019, 11:59
roman1978 Pajinos

ano, ale to byl zlatý míč, teď je to jen fifa něco. a modrič? přece je to nejlepší hráč na světě, co vyhrál nejfantastičtější druhé místo na ms - největší úspěch v dějinách. a jinak souhlasím, pokud by se ty ceny udělovali pouze na základě toho, kdo je nejlepší fotbalista, tak to má leo už deset let vkuse.

02.08.2019, 09:54
Pajinos roman1978

jo, ale tak on vyhrál obojí no loni - zas jej úplně nezatracuji, měl dobrý rok a chápu, že chtěli lidi změnu, ale dát Lea na pětku bylo uhozené ... fakt to chce udělat jednu, co bude dostávat on a pak ti další se poperou o "Best of the rest" smiley

02.08.2019, 12:37

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat