Oficiálně: Do Barcelony přichází Júnior Firpo z Betisu Sevilla

Oficiálně: Do Barcelony přichází Júnior Firpo z Betisu Sevilla

Přesně podle včerejšího avíza byl dnes dotažen přesun mladého obránce Júniora Firpa z Realu Betis na Camp Nou, kde podepíše smlouvu na dalších 5 let.

FC Barcelona a Real Betis dosáhli dohody týkající se přestupu hráče Júniora Firpa z druhého jmenovaného celku do druhého za částku 18 milionů eur + dalších 12 milionů v proměnných bonusech. Španěl s dominikánskými kořeny podepíše kontrakt do 30. června roku 2024 a jeho výkupní klauzule bude činit 200 milionů eur.

Dvaadvacetiletý zadák, jenž se dnes představí spolu s ostatními letošními posilami na světovém kongresu fanouškovských skupin zvaných penya, žije od svých šesti let ve Španělsku, kdy se přestěhoval ze Santa Dominga v Dominikánské republice do Málagy. Zde hrál za celky jakjo Atlético Benamiel a Puerto Malagueňo.

V létě roku 2014 přestupil do Betisu a přes mládežnické výběry se dostal až do áčko. Debut si za něj připsal 12. února loňského roku, kdy v základní sestavě byl u výhry 1:0 na Riazoru proti domácímu Deportivu de la Coruňi. Od té doby se stal jedním ze základních stavebních kamenů výběru kouče Quiqueho Setiéna.

Poslední ročník byl pro něj zlomový, když v něm odehrál 29 zápasů (24 v lize, 4 v Evropské lize a 1 v poháru) a dal 3 branky. Ty nasázel při remíze se Celtou Vigo, výhře s Realem Sociedad a v překvapení 12. kola, kdy Verdiblancos zvítězili 4:3 právě na Barceloně. Letos se pak stal i juniorským mistrem Evropy a patří k největším talentům španělského fotbalu za poslední dobu.

Jeho dominancí je výška, rychlost a preciznost. Vedle skvělé defenzívy umí také nahrávat a v minulé sezoně si připsal 5 asistencí. Do barcelonského herního stylu zapadne díky elektrickému tempu, neúnavnému běhání, rychlém získávání míče zpátky, jeho držení na kopačkách a kombinacích se spoluhráči.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Firpo je výborný hráč, který přišel za dobré peníze. Takže výborný nákup. Bohužel jsme tento scénář na levým bekovi už jednou zažili a ja nevěřím, že tomu bude u Firpa jinak. Nevidím totiž jediný důvod, proč by měl Valverde Albu točit, když to u ostatnich klíčovych hracu nedělá...

04.08.2019, 14:42

Jeho přínos vidím v tom, že jednou může neohroženého Jordiho Albu nahradit. Potřebuje ale dostat do krve DNA Barçy. Uvidíme na letošní sezóně, kolik příležitostí dostane a jak s nimi naložísmiley Já mu držím palce, cítím, že potřebujeme tým zrychlit smiley

04.08.2019, 18:40

Neni to predelanej pravak na LB?

04.08.2019, 23:14

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat