Oficiálně: Thomas Vermaelen podepsal smlouvu s Visselem Kóbe

Oficiálně: Thomas Vermaelen podepsal smlouvu s Visselem Kóbe

Belgický stoper Thomas Vermaelen se už na začátku měsíce rozloučil s prostředím FC Barcelony, v němž pobýval od roku 2014 a míří za dalšími bývalými barcelonisty do Kóbe. Nový kontrakt totiž stvrdil svým podpisem u Visselu, kde už hrají Iniesta, Villa a Samper.

Třiatřicetiletý odchovanec Germinalu Ekeren Thomas Vermaelen se na poslední chvíli připojil k Visselu Kóbe, který dnes hraje přátelský zápas s Barcelonou. Právě v katalánském celku působil rodák z Antverp naposledy a celkem si v něm připsal 53 soutěžních zápasů a 1 gól.

Ročník 2016/17 strávil na hostování u AS Řím, nicméně s Blaugranas byl u zisku devíti trofejí a to čtyř ligových, tří národních pohárů a po jednom úspěchu zaznamenal v Lize mistrů a Mistrovství světa klubů. Vermaelen se proslavil hlavně angažmá v Ajaxu Amsterdam a poté v Arsenalu.

V obou výše zmiňovaných klubech, stejně jako v národním týmu Belgie, působil jako kapitán a kromě výše uvedených titulů u FCB vyhrál jednou nizozemskou Eredivisie, anglický FA Cup a po dvou triumfech zaznamenal v nizozemském poháru KNVB beker a superpoháru Johan Cruijff Schaal.

Ve Visselu přebral po Kuniem Kitamotovi číslo 4 a podepsat by měl kontrakt do prosince roku 2021. Dodejme, že o jeho přestupu se vědělo už delší dobu, jelikož v Barceloně mu neprodloužili smlouvu. Snad se mu tedy alespoň v této štaci vyhnou zdravotní problémy, které jej sužují po celou kariéru.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat