Patrick Kluivert je novou možností na post ředitele barcelonské akademie

Patrick Kluivert je novou možností na post ředitele barcelonské akademie

Kroky Víctora Valdése jakožto prvního ex-barcelonisty, který se vrátil do prostředí katalánského klubu v rámci letošního léta, by mohl zanedlouho následovat také legendární nizozemský kanonýr Patrick Kluivert. Ten může po blamáži u kamerunské reprezentace převzít post ředitele akademie.

Patrick Kluivert se může stát dalším navrátilcem do klubového vedení FC Barcelony, jelikož je podle zdrojů deníku Sport jedním z favoritů na převzetí role ředitele mládežnické akademie.

Za posledních několik dnů pracovala sportovní komise důkladně na nové struktuře La Masie pro její další fungování a po smíšených výsledcích je Barca připravena na restrukturalizaci.

Spousta trenérům bylo oznámeno, že už nebudou jejich služby potřeba. V pátek například převzal hlavní výběr do devatenácti let Víctor Valdés a dosavadní lodivod Denis Silva stále čeká, jaký bude jeho další osud. Nyní se řeší, kdo bude vést La Masiu z pozice ředitele.

Barcelona chce na tento post obsadit charismatickou osobu, která má vztahy s klubem a mezi favority hned zapadl Kluivert, jehož jedenáctiletý syn Shane hraje za jeden z mládežnických týmů, konkrétně Infantil B (U14). K tomu ještě třiačtyřicetiletý rodák z Amsterdamu pomáhal Frenkiemu de Jongovi s adaptací po jeho nedávném přesunu z Ajaxu.

Ikonický Holanďan, jenž oblékal modro-bordový dres v letech 1998 až 2004, je aktuálně bez práce poté, co už není asistentem trenéra reprezentace Kamerunu, Clarence Seedorfa. Oba odešli po zpackaném Africkém poháru národů, kde byli vyřazení už v osmifinále.

Kluivert nicméně není jediným kandidátem a údajně se spekuluje ještě o jednom známém jménu. Klub se ještě k oficiálnímu rozhodnutí neodvážil.


Zdroje: sport-english.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat