Pedri se stal čtvrtým nejmladším střelcem Barcelony v LaLize

Pedri se stal čtvrtým nejmladším střelcem Barcelony v LaLize

Nová éra Barcelony pokračuje a v návaznosti na rekordy Fatiho se Pedri stal dalším teenagerem, který se zapsal do historických tabulek na Camp Nou.

Svým gólem, kterým uzavíral skóre 5:2 při sobotní výhře nad Betisem, se Pedri stal ve věku 17 let a 348 dní čtvrtým nejmladším střelcem v historii klubu v LaLize. V zápase byl tento šikovný záložník opět vidět. V prvním poločase se mohl zapsat mezi asistenty, když krásnou patičkou vyslal do šance Griezmanna. Svůj gól vstřelil až v 90. minutě, když využil přízemní přihrávku od Sergi Roberta a Pedri balón uklidil do prázdné branky. Nebyla to ovšem jeho první branka v dresu Barcelony. Trefil se již také 20. října v Lize mistrů proti Ferencvárosi. Pedri si v sobotu připsal pátý start a celých devadesát minut absolvoval podruhé v sezóně. Dostává tak pod Koemanem stále víc prostoru. 

Jak už bylo řečeno, mladý španělský záložník, který před sezónou přišel z Las Palmas a předvádí velmi dobré výkony, se do této historické tabulky zapsal na čtvrté místo. Na třetím místě se nachází Lionel Messi, který se trefil ve věku 17 let a 311 dní. Před Messim figuruje bývalý útočník Blaugranas Bojan Krkič, který se do statistik zapsal ve věku 17 let a 53 dní. Na první místě se nepohybuje nikdo jiný než Ansu Fati. Kromě mnoha rekordů drží i ten ve španělské lize, kde se trefil ve věku 16 a 304 dní. 

 

 

 


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat