Piqué: Vždycky jsem snil o tom, že se stanu prezidentem

Piqué: Vždycky jsem snil o tom, že se stanu prezidentem

Gerard Piqué se nikdy nebál vyjádřit svůj názor a mluvit upřímně. I přesto, že ho právě kvůli těmto názorům sledují média. Obránce Barcelony hovořil o možnosti stát se jednoho dne prezidentem klubu.

Piqué sice nepopsal žádné plány, ale vyjádřil se o této možnosti otevřeně. Popsal, že by tato pozice byla pro něj jako příznivce Barcelony snem. Jednalo se o improvizovaný rozhovor s nadací CRIS, která podporuje mladé lidi, kteří se vyléčili z rakoviny a vysílala ho Marca.

Budete kandidovat na prezidenta? 

V nadcházejících volbách určitě ne, protože nemůžu. Jsem stále hráč a pokud jste hráč, kandidovat nelze. Do budoucna to ale nemohu vyloučit. Rád bych pomohl klubu, který miluji tím nejlepším možným způsobem. To znamená být dobře připraven na tuto funkci, pokud bych kandidaturu zvažoval. Je to něco, o čem se rozhodnu v budoucnu. Je to sen, který jsem si chtěl vždycky splnit, ale nevím, zda se to v budoucnu povede.

Byl jste smutný, když odcházel Luis Suárez?

Ano, protože byl dlouho naším týmovým kolegou. Hodně jsme toho spolu sdíleli. Se spoluhráčem trávíš spoustu času, i když divák vidí jen 90 minut na hřišti.

Kdo je Váš nejlepší kamarád v klubu?

Carles Puyol. Tenkrát jsme měli spolu skvělý vztah a máme ho doteď, i když je nyní již ve fotbalovém důchodu. Také jsem si vytvořil skvělý vztah s Cescem Fábregasem. Potkali jsme se v osmi nebo deseti letech v akademii a později jsme měli štěstí, že se vrátil zpět do Barcelony z Arsenalu. Samozřejmě jsme spolu hráli i v národním týmu. Nyní je tady skupina pěti hráčů a vycházíme spolu velmi dobře a trávíme náš volný čas společně. Do této skupinky patří Sergi Roberto, Busquets, Aleňa a Messi.

Jaký byl Váš nejlepší gól? 

Určitě ten, který jsem dal proti Interu. Svou kličkou jsem oklamal brankáře i obránce zároveň. Ale pro důležitost řeknu také ten na Bernabeu. Tehdy jsme vyhráli 6:2 a byl to historický výsledek. Ten gól byl hodně pěkný.

Jaké bylo Vaše nejhorší zranění?

Řeknu jedno, o kterém se moc nemluvilo. V roce 2014 jsem v zápase Ligy mistrů šel do hlavičky s Diegem Costou. Špatně jsem dopadl a trochu jsem si zlomil kyčel. Nemohl jsem se vůbec hýbat. Vypadalo to hloupě, ale uvědomil jsem si, jak je kyčel důležitá. Byl jsem mimo asi tři měsíce.

 


Zdroje: marca.com



Diskuze

Že je funkce prezidenta FC Barcelona jeho snem - to se ví už dlouho.
Ostatně - on je sócio, tedy člen klubu, déle, než všichni aktuální kandidáti na prezidenta.
Stal se sócio 2.února 1987. V den svého narození. Stejně tak jeho synové jsou členy klubu od svého narození...
Navíc - Piquého přezdívka ve španělském tisku je "El Presidente", takže tyto jeho ambice jsou zřejmé...
A má to asi dáno i v rodině, protože otec jeho maminky, tedy jeho dědeček, je Amador Bernabéu. Což byl dlouhá léta viceprezident FC Barcelona.
V loňském roce ho dokonce organizace Junta l'Associció Catalana de Dirigents de l'Esport poctila cenou "Mejor Exdirigente de Club", kde se rozhodovalo mezi všemi bývalými prezidenty a viceprezidenty o tomto ocenění - o nejlepšího bývalého šéfa klubu FC Barcelona...
Takže Gerard Piqué Bernabéu (což je jeho plné oficiální jméno, ale tu třetí část - z pochopitelných důvodů - nepoužívá) to má dáno v srdci a má to dáno i geneticky... Jen ještě musí prokázat, že na tuto funkci má i manažersky.
Snad ano.
Přál bych mu to... smiley

28.11.2020, 17:38
absint felpod

Asi tady budu v menšině, ale já to celou dobu beru jen jako špatný vtip. Těžko si představit hráče, který by se na tuto pozici hodil míň než právě Piqué. Když pominu to, že je (slušně řečeno) velmi jednoduchý i na poměry fotbalistů, nemá absolutně žádný smysl pro diplomatické jednání, viz jeho četné twitterové příspěvky o rozhodčích a Realu.
Prezidentem ať je někdo inteligentní, ideálně třeba s titulem z ekonomie, Piqué ať se třeba dá na dráhu trenéra.

29.11.2020, 17:25
felpod absint

Je to Tvůj názor a já ho respektuji. smiley
Jen nechápu, jak jsi došel k názoru, že je "velmi jednoduchý" a není inteligentní. Podle mého názoru je to naopak jeden z velmi mála hráčů, který to má v hlavě dobře poskládané.
Ale to je zase jen můj názor a oba na to koukáme subjektivně.
Hlavní je, ať v lednu 2021 zvolený prezident, a následně potom všichni ostatní, už konají věci jen ve prospěch klubu!
¡¡¡Visca el Barça!!!

30.11.2020, 20:08
absint felpod

Usoudil jsem tak z různých rozhovorů, nějakých jeho průserů a příspěvků na soc. sítích. Vím, není to asi dost na to, abych mohl soudit jeho inteligenci, nedělám si ale iluze, že by zrovna profi fotbalisté patřili k těm nejchytřejším, a zrovna Piqué si nestojí moc dobře (jen dle mého subjektivního dojmu samozřejmě) ani mezi svými kolegy. Řekl bych, že námi nenáviděný Bartomeu je na tom v tomto směru o dost lépe ;-)
Jinak mi vadí především jeho neustálé brečení, jak v zápase tak i mimo trávník. To je jeden z důvodů, proč se nám fanoušci ostatních týmů (oprávněně) smějou, totiž že Barca je klub uplakánků se stejně uplakanými fanoušky. To mě vyloženě se*e, ale je na tom, bohužel, kus pravdy. A s Piquém jako prezidentem bychom si asi tuto pověst moc nevylepšili.

01.12.2020, 14:28

Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 14
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Ayoze Pérez 4
4. Kylian Mbappé 4
5. Oihan Sancet 3
8. Lamine Yamal 3
10. Dani Olmo 3
24. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat