Pod Valverdem debutovalo za áčko Barcelony již 13 mladíků

Pod Valverdem debutovalo za áčko Barcelony již 13 mladíků

Ansu Fati se v neděli stal prvním debutantem v této sezoně a navazuje na svých 12 předchůdců z předchozích dvou let, kdy je u kormidla barcelonské lodi kouč Ernesto Valverde.

Začněme ročníkem 2017/18. V něm dopřál trenér Barcy jejich premiéru v hlavním výběru čtveřici členů rezervy a to shodně v Copě del Rey. V prvním utkání proti Realu Murcii to byli José Arnaíz a Marc Cucurella, kteří na Estadio Nueva Condomina byli přítomni u výhry 3:0. Kromě Paca Alcácera a Gerarda Deulofeua se prosadil i právě Arnaíz.

V odvetě na Camp Nou proti stejnému soupeři se do sestavy dostali také Oriol Busquets a David Costas. Výsledek byl o poznání lepší, když domácí rozdrtili Murciu 5:0 – na střeleckou listinu se opět dostal také Arnaíz s Alcácerem a spolu s ním také Gerard Piqué, Arturo Vidal a Denis Suárez. Dodejme, že Cucurella je nyní v Getafe, Arnaíz v Leganés a Costas ve Vigu.

O rok na to se usmálo štěstí na dalších osm mládežníků z akademie a tentokrát už i v rámci ligové soutěže. Začínáme však opět pohárem, kde se v úvodním souboji s Culturalem Leonesou prezentovali poprvé mezi dospělými Juan „Chumi“ Brandáriz, Jorge Cuenca a Juan Miranda. O nejtěsnějším možném vítězství rozhodl až v nastaveném čase Clément Lenglet.

Co se odvety týče, ta skončila výsledkem 4:1 a o góly se postarali Munir El Haddadi, Malcom Oliveira a Denis Suárez jakožto autor dvou tref. Svou premiéru si pak v ní odbyl maličký Riqui Puig. Hlavní prostor pro šance mladíků přišel v závěrečné fázi ročníku, kdy ve 32. kole s Huescou, jež vyválčila bezbrankovou remízu, nastoupil poprvé Moussa Wagué.

V kole s pořadovým číslem 36, kdy barcelonští padli ve Vigu 0:2, se poprvé představil Álex Collado. O týden později se usmálo štěstí na Abela Ruize, jenž si připsal první minuty v duelu proti Getafe, které po brankách Vidala a vlastní od Maura Arambarriho prohrálo 0:2. V posledním kole s Eibarem se při venkovní remíze 2:2 poprvé fanouškům ukázal Carles Pérez.

Křídelník naskočil i v druhém ligovém utkání pod hlavičkou aktuálního ročníku a dokonce vstřelil i svou první branku za áčko, když se podílel na triumfu 5:2. Hlavním tématem ale byl junior Anssumane Fati, jemuž v okamžiku, kdy nastupoval na trávník Camp Nou, bylo přesně 16 let, 9 měsíců a 25 dnů, čímž se stal nejmladším debutantem od roku 1941.


Zdroje: fcbarcelona.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. Athletic Club 13
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Giovani Lo Celso 4
10. Lamine Yamal 3
12. Dani Olmo 3
26. Pedri 2
65. Jules Koundé 1
66. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat