Villa: Do Barcelony jsem odešel, když Valencia potřebovala peníze

Villa: Do Barcelony jsem odešel, když Valencia potřebovala peníze

Bývalý skvělý útočník David Villa byl hostem pořadu „PAP“ pro regionální valencijskou stanici Xtra 100.9 a v tomto interview se rozpovídal o svém přesunu právě z Valencie do Barcelony, který proběhl v roce 2010.

Miluji Valencii, dala mi ve fotbale všechno. Měl jsem příliš vysokou klauzuli a žádný klub by jí nezaplatil. Mohl jsem odejít pouze tehdy, kdyby se klub rozhodl mě prodat a to se jednoho dne stalo. Valencia na tom finančně nebyla dobře a potřebovala peníze za přestup. Ty jí zaplatila Barcelona,“ pravil dnes osmatřicetiletý David Villa.

A pokračoval: „Za těch 5 let, co jsem na Mestalle hrál, se objevilo hodně spekulací, ale realita byla taková, jakou jsem jí popsal. Opustil jsem Valencii, protože klub potřeboval tento transfer. Jinak jsem tam byl velmi šťastný. Samozřejmě jsem i já měl své cíle a profesní aspirace, jako všichni hráči, ale základem bylo, že jsem respektoval Valencii a cítil se tam dobře.

A tak to bylo nejen tam, ale ve všech klubech, v nichž jsem hrál.“ Asturský ostrostřelec přezdívaný El Guaje (v překladu z asturštiny „dítě“) si po angažmá v Barce vyzkoušel ještě štace v Atlétiku Madrid, New Yorku City, Melbourne a nakonec Visselu Kóbe, kde na začátku tohoto roku pověsil kopačky na hřebík po triumfu v Císařově poháru.

Dodejme, že se jedná o odchovance Langrea, kde se i narodil a pro velký fotbal jej připravil Sporting Gijón. Před působením u Netopýrů si ještě zahrál za Real Zaragoza. Téměř stonásobný reprezentant hlavního španělského výběru, jehož je s 59 trefami i nejlepším střelcem v historii, si v barvách Blaugranas připsal dohromady 119 startů.

Nejvíce - 77 - bylo v LaLize, dalších 26 v Lize mistrů, 11 v Copě del Rey, 3 v Supercopě a po jednom v UEFA Super Cupu a na MS klubů). Celkem pak v nich nasázel 48 branek (33 ligových, 8 v pohárové Evropě, 6 v domácím poháru a 1 v superpoháru) a na dalších 24 nahrál (19krát v lize, 3krát v Champions League a 2krát v národním poháru).


Zdroje: fcbarca.com, transfermarkt.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 18
2. Real Madrid CF 17
3. Athletic Club 13
4. Club Atlético de Madrid 12
5. RCD Mallorca 11
6. Villarreal CF 11
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 6
2. Raphinha 5
3. Kylian Mbappé 5
4. Ayoze Pérez 4
5. Oihan Sancet 3
9. Lamine Yamal 3
11. Dani Olmo 3
25. Pedri 2
62. Jules Koundé 1
63. Ferrán Torres 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat