MESSI A BARDHI, KRÁLOVÉ VOLNÝCH KOPŮ

MESSI A BARDHI, KRÁLOVÉ VOLNÝCH KOPŮ

Dnešní zápas mohl být mimo jiné souboj mezi dvěma fotbalisty, kteří mají v letošní sezoně v La lize na kontě nejvíce gólů z volných kopů. Messiho 6 gólů ho staví těsně před Enise Bardhiho z Levante, který by tento počet samozřejmě ještě chtěl navýšit. Messi ale v nominaci na dnešní zápas chybí. 

Po příchodu trenéra Paca Lopeze se Bardhi hráčsky zvedl, jeho start sezony totiž nebyl úplně nejlepší. Z posledních tří volných kopů se mu podařilo proměnit všechny tři. Proti Athleticu Bilbao dal double asi během dvou minut prakticky ze stejné pozice a je momentálně druhý nejlepší v La lize, co se gólové úspěšnosti (z volných kopů) týče. Ze 16 příležitostí poslal do sítě míč pětkrát s úspěšností 31,25 procent. 

Pokud dá Messi ještě jeden gól z volného kopu, tak přeskočí Hakana Calahanoglu, který v sezoně 2014/15 taky nastřílel 6 gólů z volných kopů. Spolu s Messim je to jediný hráč, kterému se to kdy podařilo - pokud bereme v potaz top evropské ligy. Mezi hráči, co se trefili pětkrát jsou jména jako Andrea Pirlo, Alessandro del Piero a Juninho Pernambucano. 

 Volný kop, který si fanoušci nejvíce pamatují a který pro ně i Messiho nejvíce znamenal, je ten vstřelený Atletiku Madrid. Tímto zápasem se prakticky rozhodlo o vítězství letošního ročníku La ligy. Na závěr je také třeba zdůraznit, že nikomu kromě Messiho a Bardhiho se v této sezoně nepodařilo dát aspoň pět gólů z volných kopů.


Zdroje: www.marca.com



Diskuze

Žádné diskuzní příspěvky. Buďte první!


Přidat komentář

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit

Klubové novinky

Zobrazit více

Tabulka LaLigy

1. FC Barcelona 21
2. Real Madrid CF 17
3. Club Atlético de Madrid 15
4. RCD Mallorca 14
5. Villarreal CF 14
6. CA Osasuna 14
Zobrazit celou tabulku

Ligoví střelci

1. Robert Lewandowski 7
2. Ayoze Pérez 6
3. Raphinha 5
4. Kylian Mbappé 5
5. Lamine Yamal 4
13. Dani Olmo 3
29. Pedri 2
69. Jules Koundé 1
70. Ferrán Torres 1
101. Pablo Torre 1
Zobrazit celou tabulku

 

Chat